Pinaattilätyt ovat olleet aina yksi lempiruoistani koulussa ja olen kyllä
myös tykännyt syödä niitä valmiita lättyjä kotonakin. Mutta kuinka helppoa
onkaan tehdä niitä itse. Varsinkin jos edellisenä päivänä on vaikka tehnyt pinaattikeittoa.
Tuosta pinaattikeiton lopusta saa helposti tehtyä taikinan pinaattilättyjä
varten, kuten minä taas eilen tein. Tosin tällä kertaa en paistanut lättyjä,
koska viime viikolla ostimme uudet vohveliraudat eli siis vohluraudat, niin
tottahan toki piti tehdä pinaattivohluja!
Ohjeeni oli suurin piirtein tällainen:
3 dl pinaattikeittoa
1,5 dl vichyn ja maidon
sekoitusta
2 kananmunaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl öljyä
Keiton paksuudesta riippuu lisättävän nesteen ja jauhojen määrä.
Meidän keitto oli hyvin melko vetelää, joten lisäsin aluksi vajaan desin vettä
ja tuon 3 desiä jauhoja. Mutta jauhoja olikin sitten vähän liikaa ja taikinasta
tuli liian paksua, joten lisäsin sekaan vielä ehkä tuommoisen puoli desiä
nestettä. Ei ne määrät ole niin justiinsa, pääasia että taikina on sopivan
juoksevaa ja paistuu hyvin. Ja nämä ainakin maistuu hyvin. Ja ai että, kun
tykkään tuosta meidän uudesta raudasta! Edellinen oli semmoinen äidin hylkäämä
hitaasti paistava rauta, jonka myin kirpparilla. Tilalle halusin jotain muuta
kuin sen perus 5 sydäntä paistavaa. Jonkin aikaa sai etsiä, mutta Gigantista
löytyi tämmöinen ruotsalaisvalmisteinen rauta, joka paistaa suuria ja rapeita
vohveleita.
Koskakohan tässä juuri mietin, että voisiko pinaattikeitonjämistä tehdä lättyjä, googlailinkin, mutten sitten löytänyt riittävän vaivattomasti. Pitääpä siis ensi kerralla hakea täältä vinkit! :D
VastaaPoistaJep, multa löytyy tietenkin kaikki parhaat vinkit jämien uudelleen käyttöön!
PoistaMulla ei koskaan jää keittoa yli kun kaavin viimeisetki rippeet,kun se on aina ollu mun suosikkikeitto.Mutta tänään voisin tehdä mokkosia vanhentuneesta jugurtista,sitä meille kyllä kertyy.
VastaaPoistaMutta kun keittää itse keiton pakastepinaatista ja maidosta, niin siitä litran keitosta jää kyllä jo vähän ylikin, vaikka oliskin suosikkikeitto.
Poistaoliko hyviä pinattivohluja? Kannattaisko kokeilla?
VastaaPoistaMun mielestä ainakin parhaita eli ehdottomasti kannattaa kokeilla :) Täytteenä on raejuustoa ja puolukkahilloa, joka saattaa näyttää kyllä vähän mansikkahillolta :D
Poistaehkä pitää sitte kokeilla, koska meillä tykätään sekä pinaattikeitosta että pinaattilätyistä. Mietin vain, että voiskohan tuohon laittaa suoraan vain pinaattia, jos ei oo nyt just keittoa ja sitten enemmän jauhoja ja maitoa? Vai miten? Kerro nyt mulle, niin voisin tehdä niitä tänään. :)
PoistaVarmasti voi tehdä ilman valmista keittoa. Siinä tapauksessa tekisin samalla tyylillä kuin tavallisen vohlutaikinan, mutta laittaisin sen pinaatin sekaan. Vaikka siten, että 7 dl maitoa, 150 g pinaattia, 3 munaa, 4 dl jauhoja. Tai sitten sen mukaan, miten paksua taikinasta tuolla tulee, niin lisää sitten joko nestettä tai jauhoja :D
Poistaniin kans ajattelin, että niinhän sen vois tehdä. Mutta ostin tänään loppujen lopuksi yhden annoksen valmista pinaattikeittoa ja tein siitä. Hyvää oli ja lapset varsinkin söi oikein innolla! :)
Poista