Sain idean, päätin yhdistää tämän ja tämän ja lopputuloksena oli tämä
eli bataattivohvelit. Aiemmin olisin saanut
käyttää keiton lopun sämpylöihin, mutta nyt olen innostunut noista uusista
vohveliraudoistani ja päätin kokeilla jotain uutta. Oli hyvä kokeilu, voin
suositella muitakin jatkojalostamaan tällä tavoin sosekeittojen loppuja.
Ohjeeni meni jotenkin näin:
2 dl bataattisosekeittoa
1½ dl nestettä (vettä ja maitoa sekaisin)
1 kananmuna
1 ¼ dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
Ja jos taikinasta tulee todella paksua tai liian vetelää, niin sitten
vain lisää jauhoja tai nestettä. Ja jos lisää paljon nestettä, niin sitten on
hyvä laittaa vielä toinen muna. Mutta ainemäärät riippuu aika paljon siitä,
miten paksu keitto itsessään ja valmiiksi on. Nämäkin maistuivat hyvälle
raejuuston ja puolukan kanssa. Jäähtyneinä hieman enemmän keitolle kuin
lämpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti