Tämä on hyvä ruokaohje vaikkapa hiihtolomalla tehtäväksi.
Alkuvalmisteluihin ei mene kauaa, pata saa hautua liedellä pari tuntia, jonka
aikana ehtii hyvin käydä ulkoilemassa. Ja kotiin tullessa odottaakin valmis,
maistuva ja tuoksuva pata.
Stifado naudan ulkopaistista
220 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g naudan paistia
paloiteltuna
1 porkkana (noin 100g)
1 dl punaviiniä
200 g tomaattimurskaa
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
1. Kuori ja lohko
sipulit, murskaa valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä.
2. Ruskista lihat
kuumassa paistinpannussa, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää sipuleiden
sekaan porkkana, viini, tomaattimurska ja mausteet.
4. Lisää ruskistetut
lihat kattilaan.
5. Anna padan hautua
kannen alla, vähässä lämmössä pari tuntia.
6. Maista ja lisää
tarvittaessa lisää suolaa.
7. Poista
laakerinlehdet ja kanelitanko ennen tarjoilua.
Tarjoa riisin tai
paistinperunoiden kanssa.
Me söimme padan herkullisten paistinperunoiden kanssa. Pestyt perunat
keitetään kuorineen lähes kypsiksi. Annetaan niiden jäähtyä ja lohkotaan. Sen
jälkeen paistetaan pannulla öljyssä ja maustetaan. Meillä mausteena oli suola,
pippuri, timjami ja basilika.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti