Ruokalistassa meillä lukee usein kanaa, kasviksia ja riisiä. Niin
lukee myös tämän viikon maanantain kohdalla. Silloin jääkaapista löytyi
herkkusieniä, paprikaa, porkkanaa ja broileria, joita käytin myös hakusanana,
kun etsin inspiraatiota senkertaiselle ruoalle. Löysin ohjeen, jonka nimi on
Broileria Toscanasta. Koska ihan kaikkia tarvittavia raaka-aineita meiltä ei
löytynyt, muodostui oma resepti, joka oli onnistunut. Tässä teille siis
vinkiksi hyvä resepti kanasta, kasviksista ja riisistä.
400-500 g broilerin
rintafileetä/broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 paprika
100 g herkkusieniä
200 g tomaattimurskaa
oliiveja
1 dl valkoviiniä
tuoretta basilikaa
kuivattua oreganoa
sitruunamehua
suolaa
sokeria
mustapippuria
öljyä
1. Paloittele
rintafileet paloiksi. Ruskista palat pannulla
(ei tarvitse vielä kypsyä kokonaan).
Mausta kevyesti
suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuori ja
pilko/paloittele kasvikset.
3. Kuullota
paistinpannulla sipuleita. Lisää
porkkanat ja kuullota pari minuuttia.
Lisää herkkusienet ja
jatka paistamista.
4. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja
mustapippuria, sekä sitruunamehulla.
5. Lisää viini ja anna
seoksen kiehahtaa kunnolla.
6. Lisää
tomaattimurska, oregano ja basilika. Anna hautua 10 minuuttia.
7. Lisää lopuksi
oliivit, paprika ja broileri. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä viitisen
minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
8. Tarjoile riisin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti