En tunne kovinkaan montaa ihmistä, joka ei makaronilaatikosta pitäisi
ja ymmärrän kyllä miksi. Makaronilaatikko on hyvää, tekeminen on helppoa ja
myös melko edullista. Siitä riittää useammallekin syöjälle tai sitten
useammalle syöntikerralle. Ja makaronilaatikkoahan ei saa uudelleen lämmittää
mikrossa, vaan se pitää paistaa paistinpannulla, silloin se saattaa olla
melkein jopa parempaa kuin uunituoreena.
Olen myös sitä mieltä, että perinteistä ei voi poiketa ja klassikkoruokia
ei saa tuunata – jauhelihakastikkeeseen ei saa lisätä mitään ylimääräistä,
ainoastaan jauheliha ja sipulit, ei mitään kasviksia. Myöskään
makaronilaatikkoon ei saa laittaa mitään ylimääräisiä lisukkeita, enkä ymmärrä,
miksi siinä pussinkyljessä olevassa ohjeessa käsketään maustamaan currylla, hyi
yök, curry ei todellakaan kuulu sinne!
Mutta yksi asia makaronilaatikossa on, mistä en pidä. Nimittäin ne
uunissa kovettuneet makaronit laatikon pinnassa. Tätä voi yrittää estää
korppujauhoilla, mutta usein se saa pinnasta vielä rapeamman. Ja juustohan ei
missään tapauksessa kuulu tähän ruokaan. Mutta olemme keksineet hyvän avun
tähän kovettuneiden makaronien estoon, joka ei kuitenkaan ole liian tuunausta,
vaan laatikon makumaailma pysyy oikeana ja perinteisenä.
Keksintö on tomaattisiivut. Niillä kun päällystää makaronilaatikon
ennen uuniin laittoa, niin ei kovetu makaronit ja tomaatit antavat myös hyvän,
tomaattisen säväyksen ruoalle, eikä se ihan välttämättä tarvitse edes ketsuppia
lisä mausteeksi. Kannattaa kokeilla, on testattu ja hyväksi havaittu.
Tomaattien päälle voi vielä ripsaista vähän kuivattua basilikaa, vaikka se
sitten saattaa joidenkin mielestä mennä jo turhaksi tuunailuksi.
Mä oon tehnyt tälleen joskus, ja munamaitoon sekoitin porkkanaraastetta. Eikä todellakaan kaivannut ketsuppia. :)
VastaaPoista