Niinhän siinä kasviksia mainostavassa lauseessa sanotaan, että puoli kiloa pitäisi syödä päivässä kasviksia. Vuosien takaa eräs luokkakaverini ahdisteli tuota sanontaa, kun hän muisti sen menevän "kolme kiloa päivässä", että kuka ikinä jaksaa ja ehtii syödä niin paljoa kasviksia päivässä.
Kookoslohikasviswokki ja kanasalaatti |
Kasvisten
syömisen määrää on kyllä aika vaikea arvioida. Omasta mielestäni syön aika
paljon, mutta joskus olisi mielenkiintoista punnita kaikki päivän aikana syödyt
kasvikset ja katsoa, syönkö oikeasti niin paljon värejä kuin luulen. Jonkun
ohjeen mukaan joka aterialla pitäisi syödä jotain kasvista, jolloin saisi
riittävästi kasviksia, mutta riittääkö esim. aamupalan kasviksiksi 4 kurkun
viipaletta leivän päällä? Ei ehkä.
Kanakookoskeitto ja broilerin sisäfileet ohrakasvislisäkkeellä |
Mutta ainakin ruoanlaitossa käytämme
värejä. Näin kesällä varsinkin tuntuu siltä, että tekee mieli ostaa tuoreita,
kypsiä ja kotimaisia vihanneksia ja käyttää niitä ruoanlaitossa. Talvella taas
kotimaiset kasvihuonekasvikset eivät maistu oikein millekään. Ja onhan ruokaa
myös kivempi syödä, kun se on kauniin väristä, eikä vain ruskeaa tai harmaata
mössöä. Vai näyttävätkö nämä ruoat pirteämmiltä syötäviltä kuin vaikka
perinteinen jauhelihakastike?
Kesä-lohikeitto ja kanakasviswokki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti