Mulla on jo jonkin aikaa ollut ajatus, että haluan tehdä ja syödä kesäkeittoa. En tiedä, mistä tämä ajatus on tullut, koska en muistaakseni ole koskaan syönyt kesäkeittoa. Tai ehkä joskus koulussa ja en usko, että se olisi ollut kovin hyvää. Mutta kuitenkin olin saanut päähäni pinttymän, että tuoreista kasviksista keitetty keitto olisi hyvää ja sitä haluaisin syödä.
Jannella tällaista ajatusta ei ollut päässä ja hän vastusti tätä
hankettani pitkään. Kunnes bongasin Pirkka Ruoka –lehdestä idean kesäkeitosta,
jossa on mukana lohta. Eli kyseessä olisi joko tuunattu kesäkeitto tai tuunattu
lohikeitto, ihan kumminpäin asian haluaa ajatella ja ruoka paremmalta
maistuisi.
Ja kyllähän se keitto sitten lopulta maistui myös Jannelle, vaikka
hänen nenäänsä se tuoksui edelleen liikaa keitetylle kukkakaalille ja
herneelle. Minun nenääni se puolestaan tuoksui liikaa lohelle, eli taisi
taustalla vain olla ne omat inhokki tuoksut, jotka sitten tuntuivat vahvimpina.
Reseptini oli tällainen:
6 pienehköä uutta
perunaa
2 keskikokoista
porkkanaa
2 varrellista sipulia
ehkä noin 250 g
kukkakaalia
100 g tuoreita
herneitä
300 g lohta
vettä niin paljon, että kasvikset peittyy ja lisää tarvittaessa
vettä niin paljon, että kasvikset peittyy ja lisää tarvittaessa
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
öljyä
suola, mustapippuri
1. Pese ja kuori
kasvikset tarvittaessa. Pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi.
2. Kuullota perunaa ja
porkkanoita hetken aikaa rasvassa ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna
kiehua 10 minuuttia. Lisää loput kasvikset.
3. Kuutioi lohi. Ja
lisää kattilaan, kun kasvikset ovat lähes kypsiä.
4. Lisää kerma ja
tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria, jos tarve vaatii.
5. Anna kiehahtaa ja
tarkista, että lohet ovat kypsiä. Ja ruoka on valmista syötäväksi!
Hei, bongasin reseptisi Googlen kautta ja sain hyvää vinkkiä tuunattuun kesäkeittoon. Minun versiosta voi lukea täältä: http://noranblog.blogspot.fi/2013/07/kesa.html
VastaaPoistaMukavaa kesänjatkoa! :)
Hauskaa, että reseptini on inspiroinut! Olit kyllä tehnyt aika modernin version, omani oli aika uskollinen resepteilleen.
Poista