Stifado on
kreikkalainen liha-sipulipata, joka maustetaan laakerinlehdellä ja kanelilla.
Eli siis tuoksuvaa ja maukasta pataruokaa, joka sopii paremmin kuin hyvin myös
suomalaiseksi syksyruoaksi. Alkuperäisessä ohjeessa lihaksi suositellaan usein
lammasta tai vaikkapa jänistä perinteisen naudan lisäksi. Itse kuitenkin olen
tehnyt muutaman kerran stifado broilerista ja oikein hyvää siitäkin tulee.
Alkuperäisestä ohjeesta poiketen en ole myöskään käyttänyt pikkusipuleita, vaan
olen käyttänyt tavallista keltasipulia, jonka olen lohkonut suurehkoiksi
paloiksi. Ja koska olen käyttänyt padassa broilerin rintaleikkeitä,
kypsennysaika myös lyhenee verrattuna esim. sitkeämpään lampaaseen.
Tässä
käyttämäni ohje:
400 g
sipulia lohkoina
600 g
broilerin rintafilettä paloiteltuna
4
valkosipulin kynttä
3 laakerin
lehteä
1
kanelitanko
2 dl punaviiniä
400 g
tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
mustapippuria
oliiviöljyä
1.Aloita
lohkomalla sipuli ja pilkkomalla valkosipulin kynnet. Kuumenna
paistinpannulla/padassa (eli astiassa, jossa aiot koko padan tehdä) öljyä ja
kuullota sipulit.
2.Lisää
sipuleiden sekaan tomaattimurska, mausteet ja punaviini. (koska käytän kanaa,
en lisää lihoja vielä hetkeen, mutta muuta lihaa käytettäessä se lisättäisiin
myös nyt)
3. Laita
kansi päälle ja anna porista hiljalleen noin tunnin verran. Tarvittaessa voi
lisätä vettä.
4. Paloittele
broilerinfileet ja ruskista ne pannussa. Lisää pataan
5. Anna
padan keittyä hiljalleen vielä puolisen tuntia, tai tunninkin verran, jos
maltat odottaa.
6.Tarkista
maku ja tee mahdolliset parannukset. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko.
7.Tarjoa
riisin kanssa.
Niin kuin tomaattipohjaisissa ruoissa ja padoissa yleensäkin on jujuna se,että mitä pidempään malttaa keitellä, sitä parempi maku on lopputuloksena. Ja tosiaan, vettä tai muuta nestettä voi tarpeen tulla lisätä, koska hiljakseen kiehuminen sitä kuitenkin haihduttaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti