Grillaus on
meidän perheessä miehen homma. Taitaa olla monessa muussakin perheessä sama
juttu. Mutta onnistuu multakin yksi grilliherkun teko. Tuosta herkusta on
muodostunut aika tuttu ja takuuvarma ruoka, jota uskaltaa tarjota vieraillekin.
Kyseessä on kreikkalaistyyliset kanavartaat eli souvlaki. Lisukkeeksi laitetaan
feta-salaattia, tuoretta leipää ja tsatsikia, suuremmille porukoille
jonkinlaisia perunoita, niin kyllä maistuu.
Jopa niin hyvin, että viime
sunnuntaina vitsailtiin asialla. Mietittiin, että jos joskus vielä mennään
Kreikkaan, niin haluaako siellä tilata ravintolassa kana-souvlakia? Jos
joutuukin pettymään, kun ei ole yhtä hyvää kuin itse tehtynä.
Haluaisin
jakaa teille reseptin, mutta kun sitä ei oikeastaan ole. Ainakaan mitään
tarkkaa mitään tarkkaa määrää. Mutta suuntaa antava vinkki tulee tässä, sovella
itse sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mistä tykkäät.
broilerin fileeleikkeitä
öljyä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
valkosipulin kynsi
yrttejä: timjami, basilika, oregano, persilja
tuoreena tai kuivattuna
Leikkaa ohutleikkeet reiluksi paloiksi, jotka
pysyy hyvin varrastikuissa.
Laita palat muovipussiin (pakastuspussiin),
jonne tehdään marinadi.
Kaada päälle öljyä, niin että kaikki palat
saavat osuutensa.
Ja sitten sekaan mausteita oman maun mukaan.
Anna marinoitua jääkaapissa tunti
taikka pari tai vain puolituntia pöydällä.
Laita palat vartaisiin ja grillaa kypsiksi.
Tai laita uuniin grillivastusten alle, sekin
toimii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti