Muistin perukoilta kaivoin viime vuonna hyväksi todetun pastareseptin.
Tähän voi hyvin käyttää jääkaappiin unohtuneita, vähän jo nuutuneitakin
kasviksia. Ja helposti saa tehtyä omanmaun mukaista ruokaa, kun käyttää niitä
omia lempikasviksia ja mausteita.
Meidän kaapista löytyi tällä kertaa porkkanaa, paprikaa, sipulia,
valkosipulia, kesäkurpitsaa, vähän kukkakaalia ja tomaatti. Kasvikset kuoritaan
ja pilkotaan sopiviksi paloiksi ja maustetaan ja öljytään. Eli laita kasvikset
kulhoon, lisää päälle öljyä niin paljon, että kaikki kasvikset kiiltää edes
vähän. Sitten suolaa ja pippuria ja mausteita, yrtit sopii hyvin. Meillä kasvaa
terassilla persiljaa, basilikaa, timjamia ja oreganoa, joten laitoin niittä
kaikki vähän.
Tämän jälkeen kasvikset levitetään uunipellille ja laitetaan uuniin
paahtumaan, 150-175 astetta, noin 45 minuuttia. Sillä tavoin, että kasvikset on
kypsiä (pehmeitä) ja sopivasti ruskettuneita. Loppuvaiheessa paahtamista
laitetaan vesi kattilassa kiehumaan ja keitetään pastaa. Kun pasta on valmista,
ota keitin vettä mukillinen talteen ja kaada loput vedet pois. Sitten kaadetaan
paahtuneet kasvikset ja keitinvesi pastan sekaan ja sekoitetaan. Valmis. Hyvää
ja helppoa! Ja tuoksu mitä mainioin.
Ja jos haluaa, mukaan voi tietenkin laittaa jotain lihaakin. Kuvan pastassaon mukana vähän pekonia. Kuvausrekvisiittana käytettiin rucolaa ja persiljaa, hyvin sopivat nekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti