Kun tekee
mieli jotain todella makeaa herkkua, tässä on hyvä ohje. Kuvat eivät ole kovin
herkulliset, nämä suklaakakun palat ovat olleet jo pari päivää jääkaapissa,
mutta maku on edelleen hyvä – kunhan saavat ensin vähän lämmetä.
Ohje on Leivonnaisia
herkkusuille –kirjasta. Kirjassa on lontoolaisen Hummingbird Bakeryn
suosituinpa leivonnaisreseptejä, todellisia herkkuja siis. Tässäkään ei ole
säästelty kaloreita, vaan sokeria tulee lähes oksettava määrä. Lopputulos on
tahmainen, sopivansitkeä ja tiivis brownie, varmasti juuri sellainen kuin ne
Amerikassa ovat.
175 g
(suolatonta) voita
200 g tummaa
suklaata
325 g
sokeria
130 g
vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
2. Lisää voisuklaaseokseen sokeri, sekoita
hyvin.
(Mulla ainakin lopputulos oli hyvin rakeinen,
sokerinen)
3. Lisää seuraavaksi jauhot ja sekoita taas
kunnolla sekaisin.
4. Lopuksi lisätään ja sekoitetaan mukaan munat.
5. Kaada taikina vuokaan (33x23 ohjeessa, jos
teet pyöreitä irtopohjavuokaan Ø 22cm,
tämä annos riittää kahteen kakkuun.)
6. Paista 170 asteessa, 30-35 minuuttia.
Merkki
sopivasta kypsyydestä on halkeileva pinta ja testitikkuun tarttuu hivenen
taikinaa.
Eli ei liian kypsä ja kuiva.
Ja sitten syömään. Sopii hyvin jäätelön kanssa. Pelkästään nautittuna saattaa tuntua siltä, että hampaat sulaa.
Yep, aivan amerikkalainen (tai kanadalainen) resepti!
VastaaPoista