Olen pihtari – pakastemarjapihtari. Aina syksyisin käytän kesällä
pakastimeen kerättyjä marjoja hyvin maltillisesti. Sitten loppukeväästä
huomaan, että pakastin on vielä puolillaan viimekesäisiä marjoja ja alkaa
marjojen tehokäyttö. Tosin kuluneen vuoden aikana olen käyttänyt marjoja aika
tasaisesti, koska smoothie on
helppo, nopea ja maistuva aamupala ja niitä olen nyt kohta puoli vuotta tehnyt
itselleni aamupalaksi.
Vielä kuitenkin löytyi pakastimesta viimevuotisia mustikoita, jotka
maltoin käyttää, koska saimme kerättyä tämän vuoden satoa lähes kahdeksan
litraa. Pitkästä aikaa siis leivoin jotain, kun tuli vieras. Aika hyvän
mustikkapiirakan leivoinkin, kokeilkaa vaikka. Tässä on pehmeä ja mehevä pohja,
täyte on vanha tuttu ja aina hyvä kermaviilitäyte.
Mustikkapiirakka,
pyöreä piirakkavuoka
Pohja
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
75 g rasvaa
(sulatettuna)
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1.
Vatkaa
munat ja sokeria vaahdoksi.
2.
Lisää
keskenään sekoitut kuivat aineet ja rasva vuorotellen, vatkaa välillä.
3.
Voitele
vuoka ja kaada taikina vuokaan.
Täyte
4 dl mustikoita (2rkl
perunajauhoja)
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
4.
Sekoita
mustikat ja perunajauhot, kaada ne taikinan päälle vuokaan.
5.
Vatkaa
muut täytteen aineet keskenään sekaisin ja kaada mustikoiden päälle.
6.
Paista
uunissa, 175 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Juu hyvä oli, myös vieraan mielestä! :)
VastaaPoista