Lauantaisella laivaretkellä Päijänteen kansallispuistossa meillä oli
eväänä rieskarullia. Rieskarullat on helppoja tehdä ja hyvin muunneltavia
jokaisen makuun sopivaksi. Jannen rullissa oli täytteenä kylmäsavulohta ja
minun omissani naudanpaistia – sattui olemaan päiväystarjoustuote, muuten
olisin täyttänyt omani pelkästään ja tylsästi kinkulla.
Rieskat voitelimme ensin tuorejuustolla, jonka päälle laitettiin
salaattia, lihatäyte ja kasviksia, tällä kertaa vain paprikaa. Mutta väliin
sopii hyvin myös kurkku, tomaatti tai vaikka porkkanaraaste. Ihan mitä vain
haluaa. Kannattaa kokeilla erilaisia täytteitä.
Aloin mielessäni myös suunnitella, että seuraavaksi voisi tehdä
kreikkalaistyylisiä rieskarullia: voitelee leivän tsatsikilla, päälle laitetaan
tietenkin salaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua ja tomaatti ja kaiken huipuksi
fetaa murusteltuna ja oliiveja, jos niistä pitää.
Tärkeää rullien teossa on se, että täytteet ovat ohuiksi suikaloituja,
jolloin myös rullan saa käärittyä tiukaksi kääröksi ja se pysyy hyvin kasassa
syömisen ajan.
Hyvää oli – paitsi mikäpä ei maistuisi hyvälle tällaisessa maisemassa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti