Muutamat meillä jääkaapinovessa olevaa ruokalistaa lukeneet vieraat
ovat ihmetelleet, että mitä on listalla oleva acapulco.
Kyseessä on yksi äärettömän herkullinen ruoka-annos, jonka Janne on
kehitellyt yhden ravintolassa syömänsä annoksen pohjalta. Annokseen tulee lihaa
(useimmiten kanaa), perunaa, paprikaa, sipulia, juustoa ja kermaa. Ja tietenkin
mausteita. Ja sitten ruoka laitetaan uuniin, annetaan kypsyä vajaa tunti ja
sitten syödään ja nautitaan.
Ja tässä vähän tarkempi ohje:
6 isohkoa perunaa
2 paprikaa
2 sipulia
50 g juustoa
400 g broilerin rintafileetä
2 dl ruokakermaa
loraus sitruunamehua
suolaa, musta- ja valkopippuria,
basilikaa (meillä sattui olla tuoretta),
sitruunamehua
1. Pese ja lohko perunat.
2. Leikkaa sipuli ja paprikat suikaleiksi, paista rasvassa pannulla
pehmeiksi, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Lisää lopuksi juustoraaste,
sekoita ja anna sulaa.
3. Leikkaa broileri kuutioiksi, ruskista pannulla ja mausta suolalla,
mustapippurilla, basilikalla ja sitruunamehulla.
4. Laita uunivuokaan pohjalle ensin perunat (mausta vähän suolalla ja
pippurilla),
sitten broilerit ja lopuksi päälle paprika-sipulikuorrutus.
Kaada
lopuksi ruokakerma päälle ja laita uuniin.
5. Paista uunissa 200 asteessa, vajaa tunti, kunnes perunat ovat
kypsiä.
Jos maltat vielä odottaa, anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
tätä täytyy ehkä testata. :)
VastaaPoistaTodellakin kannattaa, tämä on hyvää!
PoistaKiitos reseptistä. Tänään tuli testattua ja teki kyllä kauppansa *nams* Oli eilistä possun sisäfilettä jääkaapissa enkä keksinyt oikein mitä siitä tekisi. Sitten tuli onneksi tää sun resepti vastaan. Possu toimi loistavasti tässä ruuassa. Täytyy ehdottomasti tehdä toistekin.
VastaaPoistaVoi miten hauska kuulla, että joku on innostunut kokeilemaan reseptiä ja vielä kertoo siitä. Tämä on kyllä hyvä ohje, meillä ihan vakkarikäyttössä.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTörmäsin tähän sun reseptiin eilen (enkä edes etsinyt mitään ruokaohjeita), ja aattelin että kokeillaanpa kun näyttää ja kuulostaa melkos hyvältä. Ja hyväähän se oli, broilerista tehtiin :) Kolmen väristä paprikaa, uusia perunoita, tuoretta sipulia ja omasta maasta yrttiä ja ruohosipulia. Jees very nice, avokille kelpas myös, veti yksinään melkein koko vuoan.. ;)
VastaaPoistaMukava kuulla, että maistui! Ja kiitos, kun kerroit kokeilustasi. On aina mukavaa kuulla, että joku innostuu tekemään jotain, mistä täällä kirjoittelen :)
Poista