Jos pitäisi
valita yksi ainoa lempi(koti)ruoka, mun valinta olisi lihapullat. Itse tehdyt
lihapullat maistuvat aina hyvälle. Lihapullien kaveriksi sopii vaikka mikä:
keitetyt perunat, perunamuusi, lohkoperunat, ranskalaiset, makaroni, spagetti,
paahdetut kasvikset ja vaikka mitä muuta. Lihapulliin saa myös uuden mukavan
lisän, kun ne tarjoilee esimerkiksi tsatsikin kanssa, eikä aina perinteiseen
tapaan ketsupin ja sinapin kanssa.
Kokeilin
tällä kertaa vähän erilaista lihapullaohjetta, kun laitoin nesteen tilalle
paseerattua tomaattia. Lihapullat maistuivat hyvälle, eivätkä liian paljoa
tomaattisille. Mausteeksi laitoin yrttejä, mutta jos haluaa tehdä vielä enemmän
välimerellisiä, mausteeksi lihapullataikinaan voisi laittaa vaikkapa fetaa
murusteltuna tai pilkottuja oliiveja.
Nämä herkkulihapullat tarjottiin uunissa paistettujen kasvisten ja tsatsikin kanssa. |
Tomaattiset
lihapullat
400 g
jauhelihaa
2 dl
paseerattua tomaattia
1 dl
korppujauhoja
1 sipuli
1 muna
suolaa
mustapippuria
sokeria
(tuoretta)
basilikaa
timjamia
oreganoa
1. Sekoita
paseerattu tomaatti ja korppujauhot ja anna turvota hetken.
2. Pilko
sipuli ja lisää se ja muna tomaatti-korppujauhoseokseen. Sekoita.
3. Lisää
jauheliha ja mausteet.
4. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele haluamasi kokoisiksi pulliksi.
5. Paista uunissa, 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Mausteiden tarkkaa määrää on vaikea sanoa, mutta
Jannella on hyvä niksi tähän ongelmaan: Kypsennä pieni määrä taikinaa mikrossa
(alle minuutti riittää) ja maista, onko mausteita sopivasti.
Näistä varmaan puhuit tänään? Taidanpa kokeilla jo heti tällä viikolla :)
VastaaPoistaJep, juurikin tämä!
Poista