Viime viikolla tein taas pitkästä aika porkkanapiirakkaa tai
–kakkua, miten sitä haluaakaan kutsua. Porkkanapiirakka on kyllä yksi
leivonnaissuosikeistani ja tämänkertaisella ohjeella valmistui kyllä kerrassaan
mahtava piirakka. Sopivan mehevä ja kostea ja mehevyys vain lisääntyi muutaman
päivän oltuaan jääkaapissa. Ai että, oli se vain niin hyvä piirakka! Tässä
teillekin ohje, jos haluatte kokeilla tuota herkkua.
2,5 dl sokeria (puolet tavallista ja puolet fariinia)
100 g voita
4 dl porkkanaraastetta
2,0 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljsokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl muskottipähkinää
Päällys:
150 g sulatejuustoa
75 g voita
175 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva joukkoon.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeri-voi-seokseen.
3. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää ne seokseen. Sekoita taikina
tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista uunissa, 175-asteessa
20–30 minuuttia.
5. Tee täyte. Sekoita yhteen kaikki aineet (käytä sähkövatkainta, voin
on hyvä olla hieman pehmeää).
6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin levität päällysteen.
Tämä on namia. Leivottiin juuri neljättä kertaa. Namnam.
VastaaPoista