Tänään kokeilin vähän erilaista suolaista piirakkaa,
kasvis-fetapiirakka, johon tuli myös sulatejuustoa. Tämäkin oli hyvin maukas
piirakka, mutta ei kyllä kovin kuvauksellinen. Annanpa teille ohjeen tähänkin,
jos haluatte kokeilla jotain muutakin kuin perinteisiä kinkkupiirakoita!
Kasvispiirakka fetalla
Pohja:
2 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g voita
1,5 dl porkkanaraastetta
0,75 dl maitoa
Täyte:
75 g purjoa
150 g parsakaalia
75 g paprikaa
1 porkkana
puolikas fenkoli
1 tomaatti
0,4 dl hiivaleipäjauhoja
1,6 dl maitoa
mustapippuria
mustapippuria
oreganoa
suolaa
chiliä
basilikaa
75 g sulatejuustoa
75 g fetaa
1. Nypi jauhot, leivinjauhe ja voi. Lisää siihen porkkanaraaste ja
maito. Sekoita tasaiseksi.
2. Kuori ja pilko kasvikset.
3. Kuullota kasviksia pannulla rasvassa, anna niiden saada hieman väriä
ja pehmetä.
4. Mausta.
5. Ripottele hiivaleipäjauhot kasvisten päälle ja sekoita. Kaada mukaan
maito ja sulatejuusto.
6. Kun sulatejuusto on sulanut, kaada täyte piirakkavuokaan, johon olet
taikinan taputellut.
7. Paista uunissa, 225-asteessa 30–40 minuuttia. Lisää feta 15 minuutin
paiston jälkeen piirakan pinnalle.
Sopii hyvin iltapalaksi vihreänsalaatin kaverina. Kokeile, jos et usko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti