Retkikohteet

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tavisneule 2

Reilu kuukausi sitten esittelin villapaidan, jonka tein pyynnöstä blogiini eksyneelle Minnalle. Ennen kuin olin edes saanut paitaa valmiiksi, hän varovaisesti kysyi, voisinko tehdä hänelle myös toisen samanlaisen, mutta eri värisenä. Suostuin tietenkin. Pieniä eroja tähän kakkoseen kuitenkin tehtiin, sillä siitä toivottiin vielä vähän pidempää kuin ykkösestä ja lisäksi tyköistuvampaa mallia.

Uskoisitteko, että nämä paidat on tehty täysin samalla mallilla ja silmukkamäärällä, eroa on ainoastaan tekotavassa! Ykkönen on neulottu koon 4 puikoilla ja se on tehty pyöröpuikoilla, kun kakkonen on neulottu 3½-koon puikoilla ja etu- ja takakappaleet erikseen. Näillä tekotavoilla minun käsialalla neulottuna eroa syntyy näin paljon! Olin itsekin yllättynyt, miten erilaista jälkeä saankaan aikaan ohuemmilla puikoilla. 

Ajattelin myös, että tasona neulottuna (eli oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa neulottuna) työ etenisi paljon hitaammin kuin pyöröpuikoilla tehtynä, jolloin saan vain päästellä menemään oikeita silmukoita. Olin väärissä. Ykkösen kanssa minulla aikaa kului 1309 minuuttia, kakkosen kanssa 1301 min! Ajanmittaus on toki välillä vain arviointia ja mukana on myös aika, joka kului saumojen ompeluihin ja purkamiseen, mutta olin kovin yllättynyt, että aikaa kului lähes yhtä paljon.2 kommenttia:

  1. Hieno!! Mä oon tätä paitaa välillä puntaroinut myös. Että yrittäisinkö tehdä itse vai myöntyisinkö tilaamaan sulta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puntaroi rauhassa ja kerro, haluatko mielummin ohjeen vai paidan. Vaikka ei sulla varmaan oo mikään kiire, heinäkuuksi sitten, niin ei tuu venytettyä paitaa.

      Poista