Retkikohteet

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tampereen seudun retkeilykohteet, osa 1Näin kevään ja retkeilykauden alun kunniksi ajattelin aloittaa juttusarjan nimeltä Tampereen seudun retkeilypaikat eli tarkoituksena on kertoa hyviä retki(makkaranpaisto)paikkoja Tampereen seudulta. Itse kun on asunut Tampereella jo 7 vuotta ja olen innokas metsässä liikkuja, on paikkoja tullut koluttua ja tutustuttua erilaisiin kohteisiin. Ja olen myös huomannut, että hyviä paikkoja voi olla hankala löytää, joten toivon tästä olevan apua niille, jotka etsivät retkipaikkoja näiltä seuduilta.

Ensimmäiseksi kohteeksi valitsin Kirskaanniemen. Se on kaikin puolin helppo kohde. Matkaa Tampereen keskustasta kohteeseen on noin 15 kilometriä ja parkkipaikalta kävelymatka on runsaan kilometrin verran. Kirskaanniemi on osa Birgitan polkua, joka on noin 50 km pitkä retkeilyreitti Lempäälässä, joten Kirskaanniemen nuotiopaikoista pidetään myös hyvää huolta.

Me olemme käyneet Kirskaanniemessä monta kertaa ja kaikkina vuodenaikoina. Perinteeksi on jo muodostunut, että kesäkuun toisella viikolla käymme Kirskaanniemessä paistamassa makkaraa ja banaani-suklaakääröjä.
Kirskaanniemi sijaitsee nimensä mukaisesti niemessä, Höytämönjärven rannalla aivan Tampereen ja Lempäälän rajalla. Nuotion ääressä voi ihailla järvimaisemia, upeaa kalliota tai mäntyjä. Kesällä voi käydä myös uimassa (tosin paikalla ei ole laituria). Paikka on myös hyvä sen vuoksi, että siellä on yksi laavu ja neljä muuta tulentekopaikkaa, joten alueelle mahtuu useampikin retkiseurue paistamaan makkaraa ja nauttimaan ulkoilusta.

Kävelymatka parkkipaikalta nuotiopaikalle lyhyt, mutta paikoin haastava, polku on kulunut ja paljastuneet juurakot saattavat hidastavat ja hankaloittavat liikkumista. Polulla on myös vähän nousua, joten tänne ei kannata lähteä lastenvaunujen kanssa.

Parkkipaikan osoite on Kansalaisen karttapaikan mukaan Koipitaipaleentie 100, Lempäälä. Parkkipaikalta lähtee selkeät polut kohti Kirskaanniemeä, lisäksi reitti on merkattu puihin. Kohde sopii myös talviretkeilyyn, jolloin niemeen voi kävellä jäätä pitkin. Kannattaa myös ottaa pulkka mukaan, koska rannassa on hyvät kalliot, joilta voi lasketella. 

Parkkipaikalta lähdettäessä polku kulkee rehevän puron vartta, joten polku saattaa paikoitellen olla märkä ja mutainen, vaikka reitillä onkin tässä kohtaa pitkospuut. Tämä kannattaa ottaa huomioon kenkävalintaa tehdessä.

Lisää retkikohdevinkkejä löydät täältä.


"Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet." – Muumipappa

1 kommentti:

  1. Kiitos paljon selkeistä ohjeista! Näistä todellakin on apua. Paljon löytyy karttoja ja tietoja kohteista, mutta täsmäohjeet puuttuu. Nyt kamppeet kasaan ja retkelle��

    VastaaPoista