Ja tänään
vuorossa kotitalousvinkki: näin saat nuutuneen salaatin rapsakaksi. Pusseissa
myytävät salaatit nuupahtavat helposti
ja nopeasti jääkaapissa, meillä ainakin harvemmin koko pussi menee kerralla.
Mutta miten tältä voisi estyä?
No aika
helposti. Ota salaatti pois pussista, revi paloiksi mieluiten laakeaan
kannelliseen rasiaan. Kaada päälle kylmää vettä vähän, sen verran jokainen
salaatin lehti saa vähän vettä päälle, mutta etteivät kuitenkaan ui vedessä.
Kansi päälle ja jääkaappiin. Ja parin tunnin päästä lörpsähtänyt salaatti on
taas kuin uutta ja rapsakkaa valmiina syötäväksi. Testattu on, vielä kahdenkin päivän päästä salaatti on syötävän rapsakkaa. Tärkeää on se, ettei astiassa ole liikaa vettä, silloi salaatti saattaa vettyä liikaa. Ja näin saadaan taas vähän säästettyä roskiin menevää biojätettä!
Tätä pitääkin testata, melkein joka kerta salaatti nuupahtaa ennen aikojaan.
VastaaPoista