Kuluvalla viikolla juhlittiin mun synttäreitä. Sankarin herkkua on
tunnetusti porkkanakakku, joka tällä kertaa sai muotonsa muffinsseina. Tässä
teillekin helppo, hyvä ja herkullinen ohje porkkanamuffinseihin. Terveellisiä
nämä eivät, mutta sitäkin parempia, tyttömme voi todistaa asian epäilijöille.
Eilen lounaan jälkeen laitoin kaksi muffinsia pöytään, jälkiruoaksi
sekä minulle että tytölle. Hän kahmaisi molemmat käteensä ja ilmoitti: ”kaakki”
eli hän halusi syödä kaikki. Tovin verran sain selitellä ja sanoa, että siinä
on yksi äidille ja yksi tytölle. Kyyneleet silmissä hän sitten alkoi omaansa
syödä. Onhan se tietenkin epäreilua että äiti saa syödä herkkuja niin paljon kuin haluaa
ja pieni saa vain yhden silloin, kun äiti antaa luvan.
Mutta siitä huolimatta, tässä ohje noin 12 muffinsiin.
3 dl sokeria (puolet
fariinisokeria, puolet tavallista)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
ripaus inkivääriä ja
kanelia
75 g sulaa voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
150 g
porkkanaraastetta
1.
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen sula voi, munat ja kermaviili.
Sekoita sähkövatkaimella sekaisin.
Lisää
porkkanaraaste ja sekoita lisää.
2.
Jaa
taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa 175 asteessa, noin 18 minuuttia.
3.
Anna
jäähtyä ja kuorruta.
Kuorrute:
200g tuorejuustoa
n. 300 g tomusokeria
Sekoita
sähkövatkaimella sekaisin, tasaiseksi kuorrutteeksi.
Vatkaa ainakin muutama
minuutti, että kuorrutteesta tulee notkeaa ja helposti levitettävää/pursotettavaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti