Tämä resepti on osittain itse kehitelty, mutta valmiista ohjeesta
ideoitu. Mutta kuitenkin yksi melko vakkariruokia, joita meillä tehdään. Ja
kerran Janne taisi myös todeta, että tästä voisi tulla meidän lasten
lempiruoka.
Kyseessä on piccolopastapaistos, vähän kuin makaronilaatikko, mutta
munamaito korvataan kermaisella kasviskastikkeella. Ja makaronin tilalla
käytetään Torinon täysjyvä lasagne piccolo –pastaa.
Tekeminen on myös suhteellisen helppoa, aikaa menee tunti, josta
aktiivista toimintaa on vajaa puolituntia, riippuen omasta nopeudesta ja kyvystä
tehdä monta asiaa yhtä aikaa. Ja lopputulos on maistuva ja mehevä, ehkä vähän
terveellinenkin täysjyväpastan ja kasvisten ansiosta laatikkoruoka, josta
riittää useammallekin syöjälle. Ja jättämällä pois jauhelihan ja lisäämällä kasviksia, tästä saa myös maistuvan kasvisruoan.
Piccolopastapaistos
400 g jauhelihaa
1 sipuli
300 g pakastevihanneksia
(esim. Puutarhurin sekoitus)
1 paprika
2 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa (muutkin
yrtit käy)
300 g lasagne piccoloa
1. Kuori ja pilko
sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Suikaloi paprika.
Laita kattilaan rasva ja pehmitä hetki paprikoita.
Lisää sitten pakastekasvikset, jauhot, vesi ja liemikuutio.
Lisää sitten pakastekasvikset, jauhot, vesi ja liemikuutio.
Anna kiehua, jotta
liemikuutio liukenee.
Lisää ruokakerma,
juustoraaste ja mausta.
3. Voitele uunivuoka
ja lisää vuokaan pasta, jauheliha ja kasviskastike. Sekoita.
4. Kypsennä 200
asteessa 30 minuuttia,
Näyttää näppärältä, voisin joskus testata! :)
VastaaPoistaKiitos taas Heli houkuttelevasta kokkausideasta. Tämä resepti pääsee varmasti lähipäivinä testiin. :) Acapulco on meillä jo yks vakkareista.
VastaaPoistaHauska kuulla, että acapulco maistuu! Ja tämä on tosiaan kyllä myös hyvää, kannattaa testata :)
Poista