Meidän tämän (arki)viikonruokalista näytti seuraavalta:
ma: kookoskanakeitto
ti: linssi-kasviskeitto
ke: lohikeitto
to: jauhelihakeitto
pe: pinaattikeitto
Päätimme siis syödä koko viikon keittoja. Miksi? Koska keitot on
hyviä, ne on helppo ja nopea tehdä, ne ovat melko edullisia, ne on helppo tehdä
omien makumieltymysten mukaan, ne on riittoisia ja niistä riittää hyvin
molemmille seuraavan päivän eväätkin. Ja tietenkin myös siksi, että oli helppo
ja nopea keksiä koko viikonruokalista, kun päätti, että tehdään vain keittoja.
Ja tarvikkeetkin sai ostettua kaikki yhdellä kauppareissulla.
Ja ettei tässä keittoviikossa hauskaa olisi ollut vain keittojen
paljous, ajattelin vähän laskeskella. Kaloreita. Terveyden ja hyvinvoinnin
laitoksen nettisivuilla Ruokakori-laskuri,
jolla on helppo laskea ruokien kalori- ja ravintoaine määrät. Ja kun
ruoanvalmistusvaiheessa vielä mittasin tarkasti kaikkien raaka-aineiden painot,
tulos on melko tarkka. Tosin annoskokoa en sitten tarkasti määrittänyt, vaan
jaoin kokonaiskalorimäärät vain arvioidulla annosluvuilla. Mutta
mielenkiintoisia tuloksia silti ja hauska ajankulua ja näpertelyä joutilaisiin
hetkiin. Tai no, en nyt tiedä, oliko kaloritiedot oikeasti niin mielenkiintoisia,
mutta ehkä aiemmin kirjoitettuun listaan keittojen hyvistä puolista voisi
lisätä, että keittoruoat ovat usein myös melko kevyitä. Tietenkin niistä saa
tehtyä kaloripommeja helposti, kun lisää liemeen ruokakermaa tai kookosmaitoa,
kuten meidän keitoissa.
Ja keitoista innostuneina päätimme jatkaa tätä soppaviikkoa vielä
ensiviikonkin, luvassa silloin hernekeittoa, gulassia,
lihapullaminestronekeittoa, punajuurisosekeittoa ja jotain muuta, jota en joko
tällä hetkellä muista tai sitten emme sitä vielä edes päättäneet.
Vautsi mitkä syksyn värit. tehkää viimeisenä päivänä sosekeittoa mihin laitatte koko viikon jämät. Vähä niinku Tk:n keittiöllä kun joskus olin töis.
VastaaPoista