Päätin taas leipoa
jotain uutta ja nopeasti valmistuvaa. Viimeisimmässä
Kotiliedessä olikin ohje hyvännäköisistä suklaakekseistä. Päätin siis testata
tuota reseptiä. Vaikka enhän tietenkään osannut taaskaan noudattaa ohjetta ihan
täysin. Mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta varsin suklainen! Eli tässä on paras suklaakeksien ohje teille, jotka haluatte helposti ja nopeasti tehdä suklaisia keksejä, jotka ovat parhaita.
Tässä vaiheessa olin melko varma, että lopputulos pääsee oho-hups -osastolle. Ei kovin herkullisen näköisiä klönttejä... |
Taikina on helppo jo nopea tehdä. (Koska kyseessä oli kokeiluerä, tein vain kolmasosan annoksesta.)
100 g voita
150 g tummaa suklaata
3 dl sokeria
3 munaa
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Uuni teki ihmeitä, nehän näyttää kekseiltä eikä kakkaroilta! |
Ensin sulatetaan voi ja suklaa. Sillä aikaa sokeri ja munat
vaahdotetaan kevyesti (itse vain vispasin munan rakenteen rikki ja sokerin
sekaan). Yhdestään voi-suklaaseos sokeri-munaseokseen. Ja lopuksi siivilöidään
jauho-jauheseos ja sekoitetaan tasaiseksi. (Tässä vaiheessa ohjeessa käskettiin
lisätä vielä 120 g maitosuklaata, mutta sitä en tehnyt. Mutta voin suositella
sitä, jos ei tykkää ”tujusta” suklaasta.) Sitten nostellaan pellille kokkareita
taikinaa. Nämä leviää uunissa aika paljon, joten ei kannata laittaa
taikinaklönttejä ihan vieriviereen. Sitten laitetaan uuniin, 175 astetta ja
12-15 minuuttia. Uunista otettaessa keksit on aika pehmeitä, joten kannattaa
antaa jäähtyä kunnolla. Vaikka ritilän päällä, niin niihin tulee rapeutta.
Mielessäni jo suunnittelin erilaisia tuunattuja versioita näistä
kekseistä. Valkosuklaarouhetta, pähkinärouhetta, vaahtokarkin paloja,
kuivattuja karpaloita ja vaikka mitä muuta. Tai sitten vois tehdä täytekeksejä,
kahden keksin väliin laittaisi täytteeksi vaikkapa tuorejuustosta tehtyä
tahnaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti