Minulla on paha tapa kokeilla aina jotain uutta ohjetta, kun
pitää leipoa jotain. Pahaa siinä on se, ettei koskaan voi olla varma, millainen
lopputulos on. Tuleeko lässähtänyt pannukakku vai onnistunut herkkukakku.
|
Pohjalla siis oli puolukasta, hillosokerista, kananmunista ja voista tehty tahna. Eikä muuten maistunut puolukalle ollenkaan! |
Tällä kertaa oli vuorossa synttärikakku.
Kinuskikissa-niminen blogi on hyvä paikka etsiä herkkuleivonnaisiin vinkkejä ja
sieltä otinkin nämä kaikki elementit, joita kakussani käytin. Ja tietenkin
niitäkin vielä vähän muokata oman pään mukaan.
|
Sitten keitin kermasta ja ruokosokerista kinuskin, jäähdytin ja vatkasin vaahdoksi ja lisäsin sekaan vaniljarahkan ja liivatetta. |
Tein tavallisen kakkupohjan, jonka väliin laitoin
puolukkatahnaa ja kinuskikermarahka. Ja myös marsipaanin alla käytetty
sokerikreemen idean otin tuosta blogista.
|
Annoin kakun hyytyä jääkaapissa päivän ja otin pois irtopohjavuoasta. |
|
Sitten päällystin kakun sokerikreemillä, eli tomusokeria ja voita ja tilkka vettä. |
|
Lopuksi kaulitsin marsipaanin ohueksi. Kuviot tein kukkasablunaan avulla. |
jos puolukkatahna ei maistunu puolukalle, nii mille se sitte maistu? :) näyttää hyvältä!
VastaaPoistaSitä makua on kyllä vähän vaikea kuvailla... Se on pikkusen vispipuuromainen maku. Maistuu puolukalle, mutta ei ole ollenkaan semmoinen hapan niin kuin puolukan maku yleensä. Makea ja lempeä puolukka :)
Poista