Jos ei kaupan glögit maistu, voi tehdä itse omaa. Kaupoissa myydään
valmiita glögimausteita, joissa on mm. kanelia, neilikkaa ja kardemummaa. Oman
glögin voi tehdä melkein mistä mehusta hyvänsä, minä olen tehnyt
mustaviinimarja-, omena- ja valkoviinimarjamehuista.
Glögi on helppo tehdä itse, sehän on oikeastaan vain mehun
maustamista/laimentamista glögimausteilla ja vedellä. Itse olen keittänyt
kattilassa vettä ja glögimausteita reilut kymmenen minuuttia, jonka jälkeen
olen kaatanut mukaan mehun ja antanut hautua vielä hetken aikaa. Kun tekee
glögin mehutiivisteestä, on tärkeää maistella oikea vahvuus glögille. Valmiita
mehujakin voi tarvittaessa laimentaa vedellä. Ja jos kaipaa jotain muuta
vahvuutta, sekaan voi tietenkin laittaa punaviiniä, mantelilikööriä tai jotain
muuta makumaailmaan sopivaa alkoholia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti