Retkikohteet

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Smoothiet




Jokin aika sitten näin unta, että serkkuni kysyi minulta vinkkiä aamupalaksi ja minä kerroin harrastavani smoothieita. Unesta innostuneena päätin esitellä teillekin aamupalasmoothiet. 


Vauvan syntymän jälkeen aamut ovat hyvin vaihtelevia, toisinaan minulla on hyvin aikaa syödä aamupalaa rauhassa keittiönpöydän ääressä. Toisinaan taas hotkaisen aamupalan vauhdilla ja toisinaan syömme aamupalaa yhdessä. 


Koska olen tottunut siihen, että aamu ei ala ilman aamupalaa, tavasta ei voi luopua, vaikka sängyssä kiljuisi nälkäinen ja väsynyt lapsi. Hyväksi keinoksi nopeaan, mutta hyvään ja terveelliseenkin aamupalaan suosittelen vastaavassa tilanteessa oleville smoothieta. Se on helppo tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana ja sen pystyy nauttimaan kätevästi, jos käytössä on vain yksi käsi.



Ja smoothieista voi tehdä vaikka millaisia versioita. Itse yleensä käytän aina banaania, se antaa juomalle sopivan rakenteen. Muut raaka-aineet ovatkin vaihtelevia. Appelsiini, kiivi, omena, päärynä, mustikka, mansikka, puolukka, vadelma, mustaherukka, karpalo, persikka, papaija. Tuoreita, pakastettuja, säilykkeinä tai hillottuina olevia marjoja ja hedelmiä. Toisiaan lisään mukaan jogurttia, toisinaan tilkan vettä tai puristetun appelsiinin mehun. Sauvasekoitin surisemaan ja pirteä aamupala tai välipala on nopeasti valmista.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulta! Ikinä en ole tehnyt smoothieta. Ehkä huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko teit? Helppo aamupala ottaa vaikka mukaan junaan!

      Poista