Tein päätöksen, yritän vähentää (valmiin) ruoan heittämistä roskiin
eli yritän keksiä ylijäämäruoalle uutta elämää. Niinpä piti keksiä uusi elämä jääkaapissa hengailevalle
perunamuusin lopulle ja palalle purjoa. Lopputuloksena oli maistuvaa
kinkkupiirakkaa pellillinen.
Kinkkupiirakka tai suolainen piirakka yleensäkin on helppo kohde käyttää jääkaapissa olevia ruoan loppuja. Juuston kannikat, kermaviilin tai dipin loput, ruokakerma tilkat tai ranskankerman jämät on helppo käyttää täytteeseen. Samoin vaikkapa pakastimesta löytyvät pakastekasvikset tai miksei myös jauhelihakastike. Ja porkkanaraasteen voi käyttää pohjataikinaan.
Kinkkupaprikapurjopiirakka
(uunipellillinen)
Pohja:
230 g rasvaa
2,5 dl perunamuusia
1 dl ruisjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ dl vettä
Täyte:
2 paprikaa
10 cm purjoa
350 g kinkkua
2 dl kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
5 kananmunaa
suola, musta- ja
valkopippuri, paprikajauhe
1. Laita kulhoon kaikki
pohjan aineet vettä lukuun ottamatta ja nypi teos.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Levitä pohja
uunipellille, leivinpaperille. Jauhoja voi käyttää apuna.
Esipaista pohjaa
uunissa, 200 astetta 15 minuuttia.
3. Tee täyte. Pilko
kasvikset ja kinkku.
Sekoita kermaviili,
kerma ja munat. Mausta.
4. Sekoita kaikki
täytteen aineet keskenään ja levitä se esipaistetun pohjan päälle.
Jatka paistamista
vielä 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
Miksi kinkkupiirakka näyttää kuvissa aina niin ällöttävälle? Tämä oli oikeasti hyvää. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti