Tarjolla olisi taas hyvä ja helppo kanakastikkeen ohje riisin
kaveriksi. Ohje on alkuperin otettu Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä, mutta
tietenkin sitä on pitänyt muokata hieman oman maun mukaisesti.
Intialaisesti maustettu
kanakastike
400 g broilerin rintafileitä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
pala tuoretta inkivääriä
(senttikin riittää)
1 paprika
1-2 porkkanaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta
1 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
200 g paseerattua tomaattia
(myös tomaattimurska käy)
0,5 dl turkkilaista jogurttia
1. Paloittele broilerin fileet
kuutioiksi.
2. Kuori ja pilko/suikaloi
kasvikset.
3. Kuumenna öljy pannulla, lisää
mausteet ja sekoita tahnaksi. Lisää joukkoon kasvikset ja kääntele ja anna
kasvisten kuullottua hetken.
4. Lisää joukkoon broileri, anna
ruskistua ja kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää paseerattu
tomaatti/tomaattimurska,
laita kattilaan kansi päälle ja anna kypsyä/kiehua
hiljalleen n. 10 minuuttia,
kunnes kana ja kasvikset ovat kypsiä.
6. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti ja tarkista maku.
Kastike on valmista
tarjottavaksi riisin kanssa.
(Jogurtti juoksettuu helposti
eli jää rumiksi, valkoisiksi raidoiksi/klönteiksi kastikkeen sekaan.
Tämän voi koittaa
estää sekoittamalla jogurtti tasaiseksi seokseksi ennen lisäystä,
jolloin se on
helpompi sekoittaa kastikkeen sekaan.
Mutta älä huoli, ruoka maistuu silti
hyvälle,
vaikkei se näyttäisi niin kauniilta.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti