Viikonloppuna bongasin Pirkka-lehdestä
mehevännäköisen puolukkakakun ohjeen, jota halusin testata. Puolukoiden sijaan
laitoin piirakkaan mustaherukoita ja vadelmia, jotka mielestäni sopivat hyvin
yhteen ja piirakkaan. Piirakka oli kyllä muhkea ja mehevä maistui hyvältä
yksistäänkin, mutta erityisesti vaniljakastikkeen kanssa.
Mustaherukka-vadelmakakku:
3
kananmunaa
1
dl sokeria
1
dl fariinisokeria
2
tl vaniljasokeri
4
dl vehnäjauhot
2
tl leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 dl
maitoa
1
dl öljyä
Täyte
ja päälle:
4
dl mustaherukoita
3
dl vadelmia
3
rkl sokeria
2
rkl perunajauhoja
½ dl
kaurahiutaleita
2
rkl fariinisokeria.
1.
Vaahdota muna ja sokerit.
2.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn ja
maidon kanssa. Sekoita.
3.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada ¾ taikinasta
vuokaan.
4.
Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot. Kaada vuokaan ¾ marjoista.
5.
Levitä loput taikinasta vuokaan.
6.
Kaada loput marjat päälle ja kaurahiutaleiden ja fariinisokerin seos
päällimmäiseksi.
7.
Paista uunissa, 175astetta, 45-50 minuuttia.
8.
Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti