Retkikohteet

torstai 7. tammikuuta 2016

Uuden vuoden lupaus

En tapaa tehdä mitään suuria uuden vuoden lupauksia, toisinaan jotain pieniä päätöksiä pitkin vuotta. Tänä vuonna tein päätökseni mun ja Jannen puolesta. Tavoitteena on olla päättäväisempi ja itsekkäämpi. No ehkä nämä adjektiivit eivät kuvaa hyvin sitä, mitä päätökseni pitää sisällä, joten selvennetään hieman lisää.

Mua ärsyttää paljon, että meillä keskustelut aloitetaan hyvin usein kysymyksellä. Esimerkkejä: ”Otetaanko jäätelöä? Mitä kuuluu? Onko nälkä? Mitä haluaisit tehdä?” Kysymysten takana on kuitenkin usein kysyjän puolesta jo ajatus siitä, että tekee mieli jäätelöä, on nälkä tai haluaa keskustella jostain asiasta ja lähteä jonnekin. Päätös asiasta heitetään kuitenkin toiselle ja usein käy niin, a) kysymyksen esittäjän toive ei toteudu, b) toive toteutuu, mutta siihen menee paljon aikaa, kun pitää käydä läpi toisenkin mielipiteet, c) asia ei etene mihinkään, kun kumpikaan ei osaa/jaksa/halua päättää.

Uuden vuoden lupauksen tarkoituksena on siis se, että jatkossa osaisimme esittää toiveemme ilman kysymystä, minä muodossa. ”Otan jätskiä, otatko sä? Mulla on nyt vähän huono fiilis. Nälkä, lähdetään ulos syömään. Haluan retkelle.”. Hyvä esimerkki oli, kun viimeksi lähdimme retkelle. Janne kysyi, tehdäänkö eväsleivät mukaan. Mun mielestä ei tarvinnut tehdä, mutta Janne kuitenkin teki kaikille. Ja se oli hyvä, että teki. Katsotaan ,mitä tämän päätöksen käy, kehitytäänkö asiassa vai palataanko vanhoihin tapoihin.

Tekikö muut uuden vuoden kunnaiksi jotain yhtä merkittäviä lupauksia tai päätöksiä?4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyviltä lupauksilta/tavoitteilta. Mekin tehtiin koko isolla UV:ta viettäneellä porukalla tavoitteita/toiveita tulevalle vuodelle. Sellaisia, mitä haluais toteuttaa, mutta ei ehkä tuu tehneeksi, jos ei ota sitä tavoitteekseen ja kerro muillekin. Voin kertoa mun kahdesta tavoitteesta toisen - haluan tänä vuonna matkustaa Norjaan (tapaamaan yhtä DTS-kaveria). Toinen tavoite pysyköön salassa, kunnes (ehkä) toteutan sen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että tämä päätös tuottaa myös toivottua tulosta ja päätösten tekeminen tässä taloudessa vähän helpottuisi. Toivottavasti sullakin myös se salainen tavoite täyttyy, niin saadaan tietää, mikä se on :D

   Poista
 2. Mä en tehnyt uudenvuodenlupauksia. Nyt ei jotenkin tuntunut sellaiselta "tilinpäätöshetkeltä", että ois pitänyt käydä läpi mennyttä ja suunnitella tulevaa. Varmaan siksi, että miellän eläväni nyt vauvavuotta, ja oon vasta puolivälissä. Muutenkin (jostain syystä) meidän elämä jaksottuu aina elokuusta alkaviin vuoden pätkiin. ;)

  Mutta todella hyvä toi sun uudenvuodenlupaus! Pitäis iteki osata tehdä noin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ajatellut, että tämä on vain meidän "ongelma". Että ollaan liian demokraattisia ja pienetkin asiat ratkaistaan vasta sitten, kun kaikki on sanonut mielipiteen.

   Poista