Retkikohteet

lauantai 10. lokakuuta 2015

Ikävä Isojärvelle

Aurinkoiset ja pikkupakkasiset syyspäivät saavat muistelemaan menneiden vuosien retkiä Isojärven kansallispuistoon. Tampereella asuessamme siitä paikasta tuli meille jokasyksyinen retkikohde yhteensä kuuden vuoden ajan.

Mieleen on jäänyt kuva, että aina siellä retkeillessämme sää olisi ollut kaunis ja aurinkoinen, mutta katsaus valokuviin kertoi totuuden, kolmen retken kuvissa näkyy sinistä taivasta ja aurinkoa, kolmen retken kuvissa enemmän sumua, pilviä ja harmautta. Mutta mieli tekee temppunsa ja edelleen muistan vain ne aurinkoiset retket ja hetket - tai valokuvat.Mutta tänä vuonna ajomatka tuonne on Kuhmoisiin vähän pidempi kuin reilu tunti Tampereelta, joten retki Isojärvelle jää vain haaveeksi! Mutta menkää te muut lähempänä asuvat käymään siellä. Se on kaunis paikka, paljon järviä ja hyviä suppilovahverosammalikkoja, majavan jälkiä, kallioita ja kaikenkokoisia siirtolohkareita. Luontoa ja rauhaa, luonnonrauhaa, hyvät nuotiopaikat, monipuoliset maisemat ja reitit. Tai jos ette tekään pääse, niin nauttikaa paikasta näiden valokuvien välityksellä mun kanssa.
"Ne olivat ihania aikoja! Ja kuinka voimakas minä olinkaan! En nytkään ole erityisen heikko, mutta tuskin jaksaisin enää nostaa omaa kuistiani. Muistan nuo ajat tarkkaan." – Muumipappa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti