Retkikohteet

lauantai 31. elokuuta 2013

Elokuun saldo



Elokuu on vähän kuin toukokuu, yhdessä kuukaudessa on kahta vuodenaikaa. Se on oikeastaan kiva. Tai kevät-kesä ja kesä-syksy yhdistelmät ovat paljon kivempia kuin syksy-talvi, joka on, harmi vain, tulossa vielä tänä vuonna.

Vaikka onkin aina yhtä haikeaa ja tylsää tehdä havaintoja kesän muuttumisesta syksyksi, niin toisaalta silti odottaa syksyä. Syksy on kuitenkin myös kaunis vuodenaika, kun on ruska ja kauniit, aurinkoiset ja kuulaat syyspäivät ja etenkin aamut on parasta syksyssä. Silloin tietenkin vain olisi hienoa olla jossain muussa maisemassa kuin kaupungissa kerrostalojen keskellä.

Mutta nythän piti puhua vielä elokuusta, koska tiedossa on elokuun saldo. Meno alkukuusta tähän pisteeseen on kyllä muuttunut, juurikin siis tuon muuttuvan ilmaston takia. Enää ajatus uimisesta ei houkuttele ja suurin osa kesäromppeistakin on siirretty pyykkikoneen kautta laatikoihin odottamaan lämpöisiä kelejä. Mutta toisaalta tuntuu myös hankalalta luopua kesästä kokonaan, esimerkiksi takkia en oikein suostu käyttämään, vaan mieluummin sitten laitan päälleni hupparin. Niinkin tarkenee vielä onneksi ihan hyvin. Katsotaanpa sitten listana, mitä elokuu piti sisällään.


- kävin uimassa 3½ kertaa
- kävin vielä kahdesti mustikassa
- olin 1-vuotisprinsessasynttäreillä
- juhlin kaksissa häissä (tai oikeastaan kolmissa, koska toiset oli kaksoishäät)
- olin siis elämäni ensimmäisissä kaksoishäissä!
- kävin kolmesti kirjastossa
- pitkästä aikaa kävin kirpparilla
- jonotin puhelimessa työkkäriin, työlinjalle, poliisin lupa-asiapalveluihin ja terveydenhuollon ajanvaraukseen
- nukuin pitkään (kasiin asti!) ja podin huonoa omaatuntoa, kun Janne joutui lähteä yksin aamulla aikaisin töihin ja minä jäin nukkumaan ja kotiin hengailemaan
- varasin laivamatkan ja hotellit viroon
- nautin aurinkoisista ja lämpimistä päivistä
- luin 4 kirjaa
- kesätyöni päättyivät
- nautin tyttökavereiden seurasta yön yli kestäneellä mökkireissulla

- osallistuin ensimmäistä kertaa ravintolapäivään asiakkaana
- kävin ensimmäistä kertaa kiertelemässä siirtolapuutarhassa
- vietin mukavan, aurinkoisen päivän mökillä
- tein yhden työhakemuksen

Paljon on siis mahtunut taas mukavia asioista, tapahtumia ja ihmisiä elokuulle, vaikka aluksi tuntuikin, etteihän tässä kuussa taas tapahtunut mitään. Mutta miten väärässä olinkaan!

”Minä luulen, että lukiessaan vaatimattomia muistiinpanojani moni kohottaa mietteissään kuononsa ja huudahtaa: - Kylläpä se Muumipappa oli! Tai: - Se vasta oli elämää! (Kauheata, miten tunnen itseni juhlalliseksi.)”

ps. ja syyskuussa lupaan kuvata enemmän. ja arvon naiset, jos kuva on liian julkinen, ilmoittakaa, niin deletoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti