Retkikohteet

torstai 8. elokuuta 2013

Toscanan broileria



Ruokalistassa meillä lukee usein kanaa, kasviksia ja riisiä. Niin lukee myös tämän viikon maanantain kohdalla. Silloin jääkaapista löytyi herkkusieniä, paprikaa, porkkanaa ja broileria, joita käytin myös hakusanana, kun etsin inspiraatiota senkertaiselle ruoalle. Löysin ohjeen, jonka nimi on Broileria Toscanasta. Koska ihan kaikkia tarvittavia raaka-aineita meiltä ei löytynyt, muodostui oma resepti, joka oli onnistunut. Tässä teille siis vinkiksi hyvä resepti kanasta, kasviksista ja riisistä.

 


400-500 g broilerin rintafileetä/broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 paprika
100 g herkkusieniä
200 g tomaattimurskaa
oliiveja
1 dl valkoviiniä
tuoretta basilikaa
kuivattua oreganoa
sitruunamehua
suolaa
sokeria
mustapippuria
öljyä

1. Paloittele rintafileet paloiksi. Ruskista palat pannulla
 (ei tarvitse vielä kypsyä kokonaan).
Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuori ja pilko/paloittele kasvikset.
3. Kuullota paistinpannulla sipuleita. Lisää  porkkanat ja kuullota pari minuuttia.
Lisää herkkusienet ja jatka paistamista.
4.  Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria, sekä sitruunamehulla.
5. Lisää viini ja anna seoksen kiehahtaa kunnolla.
6. Lisää tomaattimurska, oregano ja basilika. Anna hautua 10 minuuttia.
7. Lisää lopuksi oliivit, paprika ja broileri. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä viitisen minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
8. Tarjoile riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti