Retkikohteet

lauantai 14. syyskuuta 2013

Kesän loppu

Siskoni vinkkasi, Karnevaalikausi-nimisessä blogissa on menossa valokuvakilpailu, jonka aiheena on Kesän loppu. Ja valokuvaajan jälkeläisinä tietenkin kuvallinen ilmaisu ja valokuvakilpailut kiinnostavat myös meitä, vaikkei valokuvaamisen taito todistetusti olekaan periytyvää, vaan pitkää opettelua ja kuvaamista vaativa taito. (Vertailun vuoksi voitte käydä ihailemassa isäni ottamia valokuvia hänen omassa paikassaan)

Saamastani haasteesta innostuneena aloin selata vanhoja valokuvakansioitani ja etsiä aiheeseen sopivaa kuvaa. Mielessäni myös pyörittelin annettua aihetta, kesän loppu. Mitä se tarkoittaa ja miten sen ajattalen? Kansioista kävin läpi vain elo- ja syyskuun kuvia, koska mielestäni kesä loppuu elokuu-syyskuun vaihteessa. Kesän loppu on usein tarkoittanut itselläni sitä, että kesätyöt päättyvät ja koulu jatkuu, mutta niin ei käynyt tänä vuonna. 

Tärkeimpänä asiana minun mielestäni kesän loppumiseen liittyvät sadonkorjuu sekä pelloilta että metsistä, poimitaan puolukoita, nostetaan perunoita ja nautitaan omenoista. Ja tietenkin tärkeä ero kesässä ja syksyssä on värit, vihreä väri väistyy ja tilalle tulee punaista, oranssia ja keltaista. Ilmat viilenevät, illat pimenevät ja aamuisin on usein sumuista.

Kuvia selatessani en oikein ollut tyytyväinen mihinkään, joten päätin jättää asian muhimaan ja katsoa, mikä kuva jäisi näkemistäni mieleeni. Tämä valitsemani kuva oli se, jonka vielä viikon selaamisen jälkeen muistin, päätin, että se saa luvan olla Kesän loppu -kuvakilpailun kilpailukuvani. Kuvassa käy ilmi juuri se, mistä aiemmin kerroin kesän ja syksyn toisistaan eroavan, siksi se sopii hyvin tähän kilpailuun!

Pelloilta pöytään.

1 kommentti:

  1. En ihmettele, että tämä on jäänyt mieleen. Hieno kuva, ja sopii täydellisesti annettuun aiheeseen. :)

    VastaaPoista