Retkikohteet

perjantai 20. syyskuuta 2013

Soppaviikko



Meidän tämän (arki)viikonruokalista näytti seuraavalta:

ma: kookoskanakeitto

ti: linssi-kasviskeitto

ke: lohikeitto

to: jauhelihakeitto

pe: pinaattikeitto

Päätimme siis syödä koko viikon keittoja. Miksi? Koska keitot on hyviä, ne on helppo ja nopea tehdä, ne ovat melko edullisia, ne on helppo tehdä omien makumieltymysten mukaan, ne on riittoisia ja niistä riittää hyvin molemmille seuraavan päivän eväätkin. Ja tietenkin myös siksi, että oli helppo ja nopea keksiä koko viikonruokalista, kun päätti, että tehdään vain keittoja. Ja tarvikkeetkin sai ostettua kaikki yhdellä kauppareissulla.

Ja ettei tässä keittoviikossa hauskaa olisi ollut vain keittojen paljous, ajattelin vähän laskeskella. Kaloreita. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilla Ruokakori-laskuri, jolla on helppo laskea ruokien kalori- ja ravintoaine määrät. Ja kun ruoanvalmistusvaiheessa vielä mittasin tarkasti kaikkien raaka-aineiden painot, tulos on melko tarkka. Tosin annoskokoa en sitten tarkasti määrittänyt, vaan jaoin kokonaiskalorimäärät vain arvioidulla annosluvuilla. Mutta mielenkiintoisia tuloksia silti ja hauska ajankulua ja näpertelyä joutilaisiin hetkiin. Tai no, en nyt tiedä, oliko kaloritiedot oikeasti niin mielenkiintoisia, mutta ehkä aiemmin kirjoitettuun listaan keittojen hyvistä puolista voisi lisätä, että keittoruoat ovat usein myös melko kevyitä. Tietenkin niistä saa tehtyä kaloripommeja helposti, kun lisää liemeen ruokakermaa tai kookosmaitoa, kuten meidän keitoissa.

Ja keitoista innostuneina päätimme jatkaa tätä soppaviikkoa vielä ensiviikonkin, luvassa silloin hernekeittoa, gulassia, lihapullaminestronekeittoa, punajuurisosekeittoa ja jotain muuta, jota en joko tällä hetkellä muista tai sitten emme sitä vielä edes päättäneet.

1 kommentti:

  1. Vautsi mitkä syksyn värit. tehkää viimeisenä päivänä sosekeittoa mihin laitatte koko viikon jämät. Vähä niinku Tk:n keittiöllä kun joskus olin töis.

    VastaaPoista