Retkikohteet

maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksyinen sukkakori



Kauniina lauantai-iltapäivänä lähdimme metsään kori käsivarrella heiluen. Tällä kertaa tuo kori tosin oli jo valmiiksi täynnä, sillä tarkoituksena ei ollut kerätä metsästä mitään kotiin tuotavaksi, vaan kuvata elo-syyskuun aikana neulotut villasukat.

Syksyn sukkakori siis alkaa siis pikkuhiljaa täyttyä ja tarjolla olisi tällä kertaa naisten jalkaan sopivia pitsi- ja palmikkosukkia. Mukana on parit vähän isommille jaloille (=miehille) sopivia. Ja on tulossa, valmiina on jo yhdet valkoiset ja tummanvioletit ovat tekeillä!

Mustkka
Sammal
Kanerva
Suurin osa sukkien ohjeista on Novitalta, Novitan nettisivuilta tai Novitan sukkalehdestä, joka ilmestyi vuonna 2011. Osa ohjeista on myös itse muokattuja tai sovellettuja, kun varsinaiset ohjeet ovat menneet ylihilseen.

Palleroporonjäkälä

Isohirvenjäkälä
Karpalo


Lehmäntatti

 Mikä sukkapari on sinun mielestäsi paras tai mitkä haluaisit lämmittämään omia jalkojasi?


Vaivaiskoivu


Kantarelli
ps. Ihan kaikki sukat ei sentään ole tämän syksyn satoa, vaan parit sukat olen tehnyt jo keväällä ja itse asiassa aiemminkin jo esitellyt ne täällä.

11 kommenttia:

  1. Mun suosikit on mustikka ja kantarelli! :) Ihanat nimet näillä ja ihanat kuvat! Voisit pitää jotkut sukka-arpajaiset, hyvä tapa saada hiljaisiltakin kävijöiltä suut auki. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nuo mustikat ja kantarellit oliskin just sun jalkaan sopivimmat :D

      Poista
  2. Mä ihastuin heti kanttarelleihin,johtuu varmaan syksyn väreistä.ja toiset oli kanervat,pian pian tänne myyntikärryyn,jos et ennen sitä ehdi myydä täältä suoraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se on juu tuo pirtsakka keltainen, joka tuossa sukassa houkuttaa. Ja se on just se toinen sukka, joka on kooltaan semmonen nelikymppinen, mahtuu myös Jannelle.

      Poista
  3. mä haluun tollaset kanttarellit!!! :) Olis ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kantarellit on vähän reilut sun jalkaan, mutta keltaista lankaa on jäljellä vielä toinen kerä :D

      Poista
    2. muistatko mistä noiden kanttareillien ja mustikoiden ohjeet on vai onko omasta päästä? Mä voisin tänä syksynä innostua tekemään ite sukat. :)

      Poista
    3. Ne on molemmat siitä Novitan sukkalehdestä, vuodelta 2011. Mustikoiden ohje löytyi myös netistä, http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91407. Ja meidän äitiltä ainakin löytyy tuo sukkalehti, jos ei muualta löydy :)

      Poista
    4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Jo paljon kehuttujen kanttarellien lisäksi mun silmää miellytti nuo vaivaiskoivut. Kaunis malli ja vähän pidempi tuo varsi. Oot kyllä taitava kutoja ja kauniita on kuvatkin :)!

    VastaaPoista