Retkikohteet

torstai 17. tammikuuta 2013

Villatakki tilauksesta

Villapaidat ja -takit ovat minun juttuni (muutama näyte lehtineule, kaarrokeneule ja leijonapaita) niitä olen tehnyt paljon ja myös käytän paljon. Siksipä siskoni pyysi neulomaan hänelle villatakin. Ja minähän neuloin, aika nopeastikin - lauantaina aloitin Putousta katsoessani ja eilen keskiviikkona sain sen valmiiksi. Tai en ihan, tänään torstaina vielä ompelin kainalosaumat ja päättelin parit langat, napitkin vielä puuttuvat eli viittä vaille valmis villatakki.


Ohje on kuinkas ollakaan Dropsilta mutta lankana on käytetty Novitan 7 veljestä. Ohjeen takki on tehty puuvillalangasta. Muuttelin ohjeen silmukkamäärän sopivaksi, joka pääosin vastasikin melko hyvin käyttämäni langan tiheyttä, joten tein lisäykset, kavennukset ja kaarrokkeen ohjeen mukaan. Pituutta lisäsin ohjeen paidasta sekä helmaan että hihoin.


Tällä kertaa myös neuloin oikeaoppisesti neloskoon puikoilla, kun yleensä kudon villasukat 7 veljeksestä 3½ -puikoilla.  Lankaa kului vähemmän kuin olin varautunut, vajaat 4 kerää eli alle 600 grammaa. 
Kappas, vielä löytyi yksi päättelyä kaipaava langanpätkä!

Itse ainakin olen tyytyväinen lopputulokseen, toivottavasti myös todellinen käyttäjä!


9 kommenttia:

 1. Ooooo, se on kaaauunis!! Jee! Hintalappu vielä kylkeen, niin lunastan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kelpaa. Katotaan, mitä sanot sitten, kun näet sen livenä. Se on oikeasti ehkä vähän keltaisempi kuin näissä kuvissa näyttää...

   Poista
 2. No sehän on aivan siskoosi näköinen: Hieno ku mikä!

  VastaaPoista
 3. Mä vähä vahingossa (haha) varastin sulta täältä kuvan mun blogiin... :|

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis! Ja sä oot kyl ihan älyttömän nopee kutomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En mä aina ihan näin nopeesti kudo, nyt on ollut vapaa-aikaa vähän enemmän, niin valmistui aika hyvässä ajassa tämä.

   Poista
 5. oijoi. voisit tehä mulle MONTA neuletakkia! esim. tääki ois niin kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi olis tarkoitus tehdä Sannalle paita, mutta laitetaanko sut seuraavalle sijalle jonoon?

   Poista