Retkikohteet

tiistai 29. tammikuuta 2013

Rennompi villapaita



Toinenkin siskoni halusi villapaidan, joten tein töitä käskettyä. Nuorimmalla on vähän erilainen tyyli kuin vanhimmalla, joten tilauksessa oli rennompi ja löysempi villapaita raglanhihoilla. Esikuvana oli tämä villapaita, mutta esikuvana se sitten lähinnä vain toimi, koska käytetty lanka oli aivan eri paksuista ja paita tehtiin yksivärisenä.

Lankana paidassa on Novitan Aito Suomalainen sukkalanka, joka on ilmeisesti vain Keskon myymälöiden valikoimissa. Se on 40% villaa, 35% akryylia ja 25% polyamidia. Neuletiheys on 20x28, joten vähän ohuempaa kuin 7 veljestä, mutta taas hiukan paksumpaa kuin Nalle-lanka. Resorit tein numeron 4 puikoilla, etu- ja takakappaleet 6 pyöröpuikoilla ja hihat 5 puikoilla. Jotain tein tällä kertaa kuitenkin ohjeen mukaan, nimittäin hihat neuloin pyöröneuleena sukkapuikoilla.

Työ valmistui nopeasti, koska käytössä oli sen verran suuret puikot ja sai päästellä menemään vain suoraa, koska tein etu- ja takakappaleen pyöröpuikoilla. Lopputulos tosin hieman epätasaista neuletta paikoitellen, johtuen juurikin tuosta hieman löysemmästä neuleesta. Mutta toivottavasti on käyttäjälleen sopiva paita!     Ja tätähän on helppo tuunata ja koristella vaikka laittamalla nappeja paidan helmaan tai rintapieleen.

Tein samalla ohjeella toisenkin paidan ja kirjoitin ohjeen ylös. Omatekoinen ohjeeni löytyy täältä.

6 kommenttia:

  1. Näyttää siskolta, sopis sulleki. Ja hyvät noi pinkit pöksyt, Pienempi tarvii kyllä sellaiset tähän kaveriksi. Ja jonkun pitkän ison korun. Vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan vielä toistaiseksi pidättäytyä tekemstä ittelle samanlaista, mulla on muutama villapaita jo liikaa kaapissa! Tosin jos tekiskin sen samasta langasta, kun tämähän ei oo täyttä villaa, niin tulis monikäyttöisempi. No jos ei kuitenkaan. Ja pinkit housut tuo mukavaa vaihtelua jokapäiväisiin, mustiin koti-collegehousuihin.

      Poista
  2. EI PAHA ! Uskoisin että tykkää asianomainenki ja näyttää justiin sellaiselta mitä voi pitää ilman takki keväällä,kutittaako kuinka kovasti.Vaikka eihän villapaitaa pidetä paljaalla iholla.
    Se oon varmaan minä kun olen maksaja. Mä kudon yhtä pipoa viikon ja sä teet paidan paris päiväs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että myös istuu loppukäyttäjän päälle. Ei tuo ihan niin paljoa kutita kuin perusvillapaita. Vähän ehkä kuitenkin. En tiedä sitten, miten tuo nukkaantuu tai muuten käyttäytyy, kun on kuitenkin kolmas osa akryylia. Niih, toiset käy töissä ja toiset voi käyttää aikaansa sitten vaikka kutomiseen.

      Poista
  3. Joo on kyllä just sellanen ku aattelinki!
    Muistat sitte vaan ottaa sen mukaan viikonloppuna!
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että kelpaa. Ainakin näin mallikuvan perusteella. Katotaan, miten käy, kun näet sen livenä :D

      Poista