Retkikohteet

lauantai 26. tammikuuta 2013

Näkkäriä

Olen näkkärin ystävä. Ja näkkäri puolestaan on monen ruoan ystävä. Mielestäni se sopii mainiosti makaronilaatikon, jauhelihakeiton, hernekeiton, jauhelihakastikkeen ja perunamuusin ja kaalilaatikon kanssa. Nämä nyt tulivat ekana mieleen, mutta monen muunkin ruoan kanssa tykkään syödä näkkäriä. Ja myös ihan yksistään se maistuu hyvin.


Ei siis ole ihme, että kun tämän näkkärin ohjeen näin Kalastajan vaimo–blogissa, innostuin sitä tekemään. Koska meiltä ei kaapista löytynyt ihan kaikkia alkuperäisessä ohjeessa olleita raaka-aineita, vähän muokkasin ohjetta. Myös paistoajan lyhensin, koska tein vain puolikkaan annoksen kokeilu mielessä ja kokeiluni alkoi vähän ruskettua liikaa jostain kohdin.

Virittelemäni ohje:

1 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
3,5 dl vettä

Valmistus on helppoa, sekoita vain kaikki raaka-aineet sekaisin massaksi.
Levitä se leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi
(omastani tuli noin 20x30cm, noin sentin paksuinen).
Paista uunissa, 180 asteessa 45 minuuttia.
Availe välillä uunin luukkua eli päästä höyryt pihalle.

Lopputuloksena on maukas ja rapea näkkäri, joka maistuu eniten seesaminsiemenille. Maistuu hyvälle sellaisenaan, mutta hyvälle myös voin ja juuston kanssa. Ostettiin pari päivää sitten tämän talouden ensimmäinen avokado. Näkkäri juustolla, tomaatilla ja avokaadolla oli myös hyvä yhdistelmä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti