Retkikohteet

lauantai 20. elokuuta 2016

Takapihan iirikset

Tämän vuoden viherpeukaloinnit ovat jäänet vähän vähemmälle töiden vuoksi. Pihakukkiakin ostin vain pari neilikkaa ja pelargonit, Janne sai syntymäpäivälahjaksi kaksi daalia ja jonkun toisen kukan, jonka nimeä en tiedä. Mutta muuten pihankukkaloisto on ollut hyvin vähäistä, kun syksyllä istutetuista tulppaanin ja helmililjojen sipuleista ei tullut kuin varsia.

Mutta onnistuin sentään jossain! Muistaakseni Citymarketista ostin loppukeväästä 50 sentillä pussin iiriksen sipuleita ja kaivoin ne multaan. Ja kappas vain, nehän kukkivat! Kauniita keltaisia kukkia on nyt saanut ihailla takapenkin kukkapenkissä pari viikkoa, nyt näyttävät jo siltä, että parhaat päivät on nähty ja varret alkavat mennä maata pitkin ja kukat kellastuvat, tai siis ruskettuvat. Kauniita kukkia ja helpottivat parina aamuna unisen lapsen hereille saamista ”Nouse sängystä ja tule katsomaan ikkunasta, kun taas yksi uusi keltainen kukka on auennut!”

Alimmassa kuvassa on auringonkukan lehti. Talvella kukkapenkin vieressä oli lintujen ruokailupaikka ja nyt kukkapenkissä kasvaa myös muutama auringonkukka. Parissa näyttää jo olevan vähän kukan alkua, toivottavasti aurinkoiset ja lämpimät päivät jatkuvat, että voimme ihailla lisää oman pihan kukkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti