Retkikohteet

tiistai 23. elokuuta 2016

Sateisen sunnuntain retkiAamupalapöydässä esitin toiveen, pitäisi löytää mukava laavupaikka järven/lammen rannalta. Sellaisiin retkipaikkoihin totuin Pirkanmaalla, mutta täällä Etelä-Pohjanmaalla tärkeintä laavussa on helppo saavutettavuus – autolla. Paikalla ei ole niinkään väliä, kunhan laavun/kodan/nuotiopaikan viereen pääsee autolla ja mitä lähemmäs, sitä parempi. Paremman puutteessa tehdään nuotio metsäautotien varteen ja paistetaan makkarat autosta päin.

 

Mutta tuosta yhdestä tokaisusta alkoi tytön puolipäivää kestänyt höpötys: ”Äiti, mä haluun rekkelle. Äiti, mä haluun rekkelle heti. Mä haluun autorekkelle. Syödään eväitä.” Kiltit vanhemmat alkoivat tehdä tutkimustyötä netissä ja etsiä lähiseudulta vesistön rannalla olevaa nuotiopaikkaa. Tällä kertaa retkisuunnitelmat valmistuivatkin hämmästyttävän nopeasti, sillä puoli yhteentoista mennessä oli suunnitelmat valmiina. Iltapäivällä lähdettäisiin Isoonkyröön.

 

Ensimmäisenä käyntikohteena oli Orisberg, jossa on 1600-luvulla perustettu kartano. Varsinainen käyntikohde tosin oli 1800-luvulla rakennettu kirkko ja pappila, jossa toimii elokuun loppuun asti kesäkahvila. Kartanoa sai ihailla vain lahden toiselta puolelta, se kun on edelleen yksityisasuntona.

 

Ja kota järvenrannalta (tekojärvi, kun Pohjanmaalla ollaan) sijaitsi vain kolmen kilometrin päästä kartanon maista. Paikalliseen tapaan perille pääsi tietenkin suoraan autolla. Mutta paikka oli hieno, upea! Varmasti tulemme käymään täällä myöhemminkin!

 

Sateisen sunnuntain retkeily oli siis oikein onnistunut ja hyvä. Täytyypä lisätä taas metsäretkeilyä!


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti