Retkikohteet

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Villaparkatakki

Tämä on ollut valmiina jo tovin, mutta nyt sain sen kuvattuakin. Siis (taas) uusi villatakki. Mutta nyt oli tarpeena ja toiveena tehdä vähän pidempi, paksumpi villatakki, jossa olisi isot taskut. Villatakki, jota voisi käyttää vähän pelkkänä takkina tai lisälämmikkeenä pidemmän parkatakin alla näin keväällä mutta myös syksyllä. Semmoinen, missä on napit, mutta jota kuitenkin pidettäis pääasiassa auki. Vähän kuin villainen parkatakki. Eli villaparkatakki.


Lankana villatakissa on Novitan Rose- ja Nalle-langat yhdessä. Neuloin 4½ koon puikoilla, jolloin neuletiheys oli noin 17 silmukkaa. Hitusen isompi ympärykseltään takki olisi voinut olla, olisi napit mahtuneet nätimmin kiinni, mittavirhe ja silleen. Neuloin siihen myös vyön ja vyönlenkit, mutta ne eivät toimineet ihan niin kuin olin ajatellut. Toisen vyönlenkin purin, toinen näemmä jäi vielä paikalleen.

Lämmin tämä ainakin on, ehkä tuon Rose-langan vuoksi vähän kutittavakin paljaalle iholle osuessaan. Mutta tarpeellinen lisä villatakkikokoelmaani. Ja nämä suuret taskut, ne on ihan parhaat4 kommenttia:

 1. Wow! Näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin oon tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 2. Sä voisit pitää jonku neulekurssin! :D Kerran viikossa teillä tai meillä tai jossain ja neuvoisit aina eteen päin, jos on vaikeuksia ymmärtää ohjeita! Eikö hyvä idea?! Kässäkerho nyyttäriperiaatteella??! :D :D

  ja siis upee villatakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitettu mietintään, niinkus tiät. Voithan sä tulla meille myös yksin kerran viikossa, voin silti leipoa tarjoilut kässäkerhoon. Ja kiitos, takki on kiva. Vaikka näemmä helposti nukkaantuva tuo akryyliä sisältävä rose-lanka.

   Poista