Retkikohteet

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Terveiset yli viiden vuoden takaa


Kuten helmikuun lopulla kirjoitin, vietimme Jannen kanssa 5-vuotishääpäivää. Häissämme häävieraat saivat tehtäväkseen kirjoittaa meille viestejä ja terveisiä, jotka laitettiin laatikkoon. Tuo laatikko annettaisiin meille vasta viidentenä hääpäivänämme, jolloin pääsisimme lukemaan häävieraidemme terveisiä. 

Tuon laatikon kanssa lähdimme viettämään hääpäiväniltaa kahdestaan. Ja olipa kuulkaa hauska lukea vieraidemme kirjoittamia juttuja! (kiitos vain viesteistänne blogiani lukevat häävieraamme) Luimme niitä vuoronperään ja toisen piti koittaa arvata, kuka viestin oli kirjoittanut. Läheskään kaikissa viesteissä ei tietenkään ollut nimeä, mutta osan kyllä tunnistin käsialan perusteella. Täytyisi varmaan vielä kaivaa kaapista vieraskirja ja kortit, niin voisi salapoliisitutkia loppujenkin viestien kirjoittajat, heh.

Monessa lapussa oli perinteisiä parisuhdevinkkejä: ”aloita aamu pusulla”, ”sopikaa riita ennen nukkumaan menoa” ja ”älä ikinä oleta, vaan kysy jos olet epävarma”. Muutama oli kirjoittanut myös
henkilökohtaisempia viestejä ja ajatuksia, jotka lämmittivät mieltä. Monessa viestissä mainittiin ystävät, joita ei sovi unohtaa tulevaisuudessa. Mutta monessa muistutettiin myös yhteisestä ajasta ja yhteisestä, mukavasta tekemisestä. Paljon ajatuksia herättäviä juttuja, jotka laittoivat pohtimaan tätä meidän menoa.

Itse olen useammissakin häissä tehnyt tätä samaa – kirjoittanut viestejä hääparille tulevaisuuteen. Jotenkin se on aina ollut yhtä hankalaa ja vaikeaa. Mutta nyt kun itse sai lukea nämä meille kirjoitetut viestit, olen sitä mieltä, että tämä on kyllä hyvä idea ja jatkossa vastaavissa tilanteissa aion kirjoittaa omat viestini ajatuksella! Tehkää tekin.

Se sopii vieläkin! Ei kai hengittäminen niin tärkeää ole, pääasia on kapea vyötärö!

11 kommenttia:

 1. Ihanaa <3 Taidan varastaa tän idean :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasta vaan! Toinen hauska juttu, joka meidän häissä oli se postikortti-juttu, jossa vieraat sai ottaa narulta kortin, jossa oli jo valmiina meidän osoite ja viikko, jolloin se piti meille postittaa. Häistä vuosi eteenpäin postissa tuli lähes joka viikko, kortti. Ihan kaikki kortit ei tullu perille, mutta niitä oli mukava odottaa, saada ja lukea.

   Poista
 2. Oli jo päässy unohtumaan askartelut, boksin muistin, mutten mitä kirjoitin lappuun :) Yks kuvissa ollut lappu oli helposti tunnistettava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän lapussa oli epäilys, maltammeko odottaa viisi vuotta laatikon avaamista :D Ja maininta oli myös näkemisestä luokkatapaamisista, jos ei enää asuta naapureina :)

   Poista
 3. Happy anniversary! Tosi mukava idea!

  VastaaPoista
 4. No varmasti oli mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää lukea nuo viestit näin jälkikäteen. Ja kiva kun jaksoitte säästää laatikon avaamista kaikki nämä vuodet! Meidän häihin on tulossa hieman toisenlainen variaatio samasta ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikko annettiin silloin häissä mun vanhemmille säilytykseen. Tämän jutun ideoijat kun eivät oleet vakuuttuneita siitä, että jaksaisimme odottaa avaamista viisi vuotta tai etteikö laatikko menisi hukkaan muutoissa, joita noiden vuosien aikana todennäköisesti tapahtuisi.

   Poista
 5. Nyt rupes kyllä kiinnostamaan, että mitähän on ite tullut kirjoitettua..
  Musta oli kiva, kun meille oli monet häissä kirjoittanut vieraskirjaan pidemmästi + ohjelmalehtisen takana olevalle sivulle. Häissä kun ei liikaa ehtiny jutella kellekään, niin oli mukavaa lukea terveisiä ja ohjeita jälkikäteen. Hauskaa varmasti noin 5 vuoden jälkeenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun viesti oli niitävähän henkilökohtaisempia, niitä kivempia :D Minä puolestani aloin miettiä, jätinkö teidän häistä mitään viestiä ja oliko siinä viestissä mitään järkeä... Joku etäinen mielikuva on, että olisin jättänyt, mutta en kyllä muista, että mitä...

   Poista
  2. Nyt sain vasta tarkistettua, olitko kirjoittanut, kun en enää muistanut mäkään. Kyllä sulta oli tällainen mukava viesti! Ja oli siinä järkeä!

   Poista