Retkikohteet

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Uusi harrastus


Jannen kanssa sovittiin, että syksyn tullen molemmat aloittavat jonkun säännöllisen harrastuksen. Näin molemmat saa vähän omaa aikaa kodin ulkopuolella ja etenkin minä pääsen myös pois kotoa. Tähän mennessä olen sanonut harrastavani lukemista, käsitöitä, kirjeenvaihtoa, ruoanlaittoa ja leivontaa, pyöräilyä, uintia ja kävelyä, valokuvausta, elokuvien katsomista ja musiikinkuuntelua, luontoa ja retkeilyä. Ja blogia. Eli olen harrastanut silloin, kun on ollut aikaa, on huvittanut ja olen ehtinyt. Tyttökerhoa ja vauva-/perhekerhoja lukuun ottamatta harrastukseni eivät ole olleet mitenkään säännöllisiä, vaan sellaisia, että niitä voi tehdä koska vain.

Harkintojen kautta päädyin ilmoittautumaan kansalaisopiston BailamamaWomen kurssille. Kurssi alkaa viikon päästä, mutta minä olen jännittänyt sitä jo ennen ilmoittautumista. Ensin pitää tietenkin hankkia jumppavaatteet, kun ikinä aiemmin en oo missään ryhmäliikuntatunnilla käynyt. Siinä tietenkin ongelmana on se, että onnistuuko valita massaan sopivat vaatteet, ettei vain erotu muista tai että olis jotenkin nolot vaatteet. Mutta toisaalta ne vaatteet ei myöskään saisi näyttää ihan uusilta ja liian prolta, koska mun jumppaaminen ei todellakaan ole mitään prota. Ja sitten tietenkin jännittää se, että onko tapana mennä jumppaan ne jumppavaatteet jo päällä, vai vaihdetaanko ne vasta pukuhuoneessa. Ja käydäänkö jumpan jälkeen suihkussa, vai lähdetäänkö suoraan jumppavaatteet päällä kotiin suihkuun? Ja pitääkö olla useammat vaatteet, vai huomaako joku, jos jumppaan joka kerta samoilla vaatteilla?

Tämän jälkeen jännittää se, miten löydän sen oikean jumppahallin isosta urheilukeskuksesta. Ja mahdollisesti sen oikean pukuhuoneen, jos on varattu joku tietty tätä kurssia varten. Ja mitä sinne tunnille pitää ottaa mukaan? Pitääkö olla jumppamatto, tarviiko pikkupyyhettä, hikoilenko niin paljon, että välillä pitää kuivailla otsaa ja täytyykö olla vesipullo ja millainen pullo on hyvä.

Tämän varustuspuolen jälkeen voikin alkaa jännittää sitä ehkä muiden mielestä olennaisinta osaa eli osaanko ja jaksanko siellä mitään. Koulunkaan aerobic-tunneilla en ollut kovin hyvä, liikun väärään suuntaan ja kädet menee väärässä tahdissa ja muutenkin meno oli enemmän hosumista. Ja tietenkin jännittää se, että olenko alkulämmittelyn jälkeen jo ihan poikki ja jumppatunti on nimensä mukaisesti tunnin mittainen! Apua, saako ja kehtaako siellä huilia, jos muut vetää koko ajan ihan täpöllä? Ja takariviin on pakko päästä, ettei oo ketään takana arvostelemassa mun jumppaa.

Eli tässä nyt ollaan todella menossa mukavuusalueen ulkopuolelle, toivottavasti siitä kans seuraa jotain mukavaa ja positiivista, niin kuin aina lupaillaan!

Ja nyt en edes laita mitään kuvaa tähän, kun ei oo mitään jumppakuvaa eikä niitä varusteitakaan ole vielä hankittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti