Retkikohteet

torstai 13. elokuuta 2015

Paahdettu kasvispastaMuistin perukoilta kaivoin viime vuonna hyväksi todetun pastareseptin. Tähän voi hyvin käyttää jääkaappiin unohtuneita, vähän jo nuutuneitakin kasviksia. Ja helposti saa tehtyä omanmaun mukaista ruokaa, kun käyttää niitä omia lempikasviksia ja mausteita.


Meidän kaapista löytyi tällä kertaa porkkanaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, vähän kukkakaalia ja tomaatti. Kasvikset kuoritaan ja pilkotaan sopiviksi paloiksi ja maustetaan ja öljytään. Eli laita kasvikset kulhoon, lisää päälle öljyä niin paljon, että kaikki kasvikset kiiltää edes vähän. Sitten suolaa ja pippuria ja mausteita, yrtit sopii hyvin. Meillä kasvaa terassilla persiljaa, basilikaa, timjamia ja oreganoa, joten laitoin niittä kaikki vähän. Tämän jälkeen kasvikset levitetään uunipellille ja laitetaan uuniin paahtumaan, 150-175 astetta, noin 45 minuuttia. Sillä tavoin, että kasvikset on kypsiä (pehmeitä) ja sopivasti ruskettuneita. Loppuvaiheessa paahtamista laitetaan vesi kattilassa kiehumaan ja keitetään pastaa. Kun pasta on valmista, ota keitin vettä mukillinen talteen ja kaada loput vedet pois. Sitten kaadetaan paahtuneet kasvikset ja keitinvesi pastan sekaan ja sekoitetaan. Valmis. Hyvää ja helppoa! Ja tuoksu mitä mainioin.

Ja jos haluaa, mukaan voi tietenkin laittaa jotain lihaakin. Kuvan pastassaon mukana vähän pekonia. Kuvausrekvisiittana käytettiin rucolaa ja persiljaa, hyvin sopivat nekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti