Retkikohteet

lauantai 15. elokuuta 2015

Terassilla



On ollut mukavaa, kun näin elokuussakin on saanut viettää aikaa terassilla. Vaikka meidän terassille ei aurinko niin hyvin paistakaan kuin muutaman tunnin ajan päivästä, takapihalla oleva metsikkö varjostaa sen verran tehokkaasti. Siksipä onkin korkea aika esitellä, mitä meillä tänä kesänä kasvaa.

Kun muuttosuunnitelmat rivitaloon tuli ajankohtaiseksi, aloin tietenkin haaveilla omasta puutarhasta, josta voisi hakea syötäväksi tomaatteja, kurkkuja ja yrttejä ja kodinkaunistukseksi kukkia. No sellaisen perustaminen ei kuitenkaan ihan kädenkäänteessä käy, varsinkaan kesäkuun alussa. Istutinpa sitten vain kaupasta ostettuja ruukkuyrttejä purkkeihin terassille. Timjamia, persiljaa, basilikaa ja oreganoa nyt viimeisimpänä. Mukana sinnittelee myös yksi rucola. Parhaiten näyttää menestyvän persilja, kakkosena tulee basilika. Mukavaa, kun omasta puutarhasta voi hakea edes jotain vihreää ruoanlaittoon ja leikkiä edes vähän omavaraistaloutta.


Myös ilahdutuskukka on nyt paljastanut, mikä on kukkiaan. Mustasilmäsusannahan se sieltä avasi ensimmäisen nuppunsa ja kohta myös toisensa. Netistä juuri luin, että kyseessä on monivuotinen kasvi, jonka voi siirtää talveksi sisätiloihin. Saa nähdä, onnistuuko! 


Viherpeukalointi on aika mukavaa hommaa, mutta sitä täytyisi varmaan opiskella vähän enemmän, että olisin valmis perustamaan oikean hyötypuutarhan, josta kesän ja syksyn mittaan saisi kerätä jotain satoakin.


" - Ja sitten ne viettävät turmioelämää, Juksu sanoi. – Turmioelämä? minä sanoin kiinnostuneena. Millä tavalla? – En oikein tiedä, sanoi Juksu. Ehkä ne turmelevat toisten keittiöpuutarhat ja juovat olutta." 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti