Retkikohteet

torstai 20. maaliskuuta 2014

Minun kevät

Välillä tuntuu, että en ole minä, vaan olen syöttäjä, vaipanvaihtaja, nukuttuja, vaunujenlykkijä, pyykkäri, tiskari tai kokki. Sillä, mitä itse teen, ajattelen tai näytän, ei ole oikeastaan mitään väliä, pääasia on sillä, mitä teen ja milloin. 

Tietenkin nuo kaikki roolit ovat äärimmäisen tärkeitä meidän lapsemme hyvinvoinnin kannalta. Mutta oman elämäni puolestani on erittäin tärkeää myös se, etten unohda itseäni ja ala välinpitämättömäksi itseni suhteen, sen miltä näytän, miltä tuntuu ja miten voin.

Sen vuoksi yritänkin pitää huolta itsestäni edes vähän, sen verran mitä vauvanhoidolta ehtii ja pystyy. Mutta ne pienet asiatkin ovat tärkeitä. Kuten se, että aamulla harjaa hiukset, vaikka laittaakin ne samalle letille, jolla ne ovat olleet lähes koko vuoden. Tai se, että pesen hampaat kaksi kertaa päivässä ja vaihdan yövaatteet päivävaatteisiin, vaikkeivat ne ulkonäöllisesti paljon toisista eroaisikaan. Pientä huolenpitoa on myös kynsien lakkaus ja käsien rasvaus tai vaikka ripsivärin laitto, kun lähtee kauppaan. Jos siihen vain on aikaa. Nämä pienet asiat auttaa muistamaan, että minäkin olen ihminen, josta täytyy pitää huolta.

Kotiäidin vaatetus tällä hetkellä. Aina valmiina ryntäämään hyssyttelemään vaunuja parvekkeelle.
Tuntuu, että alkavan kevään myötä myös itse alan herätä talvihorroksesta. Auringonpaiste on ihana asia ja se antaa uutta energiaa. Enää ei tarvitse iltaisin jännittää, koska joutuu seuraavan kerran heräämään, eikä myöskään heti vauvan nukahdettua tarvitse itse mennä nukkumaan. Vauvanhoitoon on tullut omat rytminsä ja rutiininsa, vaikka päiväunet ja yöunet sujuvatkin aina vähän erilailla, mutta mielestäni ymmärrämme vauvamme viestejä jo melko hyvin.

Onneksi tyttömme viihtyy jo lattialla itsekseenkin.
Yksi konkreettinen esimerkki tästä talvihorroksen päättymisestä on se, että alkoi tehdä mieli lukea. Käydä kirjastossa, lainata kasa kirjoja ja uppoutua lukemaan mielenkiintoisia tarinoita. Nyt onkin tämän vuoden kaksi ensimmäistä kirjaa luettu! Viime vuonna tähän aikaan olin tainnut lukea lähes kymmenen kirjaa…  

Seuraavaksi mieleni tekee metsään, retkelle, luonnon keskelle syömään eväitä ja nauttimaan auringosta!

” - Käsitäthän, silloin kun minulla ei vielä ollut nimeä, juoksentelin vain ympäri ja nuuhkailin noin vain ylimalkaan, ja tapahtumat lentää räpyttelivät ympärilläni. ­­­- - Nyt minä olen minä, ja kaikki mitä tapahtuu merkitsee jotain - - tapahtuu minulle, Ti-ti-uulle. Ja Ti-ti-uu näkee asiat nion tai näin – ymmärräthän mitä tarkoitan? – Ti-ti-uu

Toisinaan olotila kyllä muistuttaa enemmän tätä.



6 kommenttia:

  1. Ah, kuulostaa NIIIIN tutulta, ja piti oikein palata muutamaan omaan tekstiin vuodenvaihteelta 2012-2013. Niin oli samanlaisia aihepiirejä ja jopa sanavalintoja. :D Mutta vuoden päästä kaikki on ihan toisin. Sitä on vaikea uskoa, että sitä omaa aikaa (ja ylipäätään sisältöä omassa elämässä vauvan lisäksi) enää ikinä olisi enemmän, mutta paljastan, että se on totta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä varmasti taas pian ehtii istua sohvalla rauhassa kutomassa tai saa laittaa ruokaa ilman, että joku karjuu parvekkeella hyssyttelijää. Ja sitten puolestaan murehditaan sitä, kun vauva ei olekaan enää vauva ja pärjää jo ilman äitiä.

      Poista
  2. Puppe-kirja kovassa käytössä jo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Piti oikein ottaa kuva, kun hän ihan oikeasti kiinnitti siihen huomiota ja yritti ottaa siitä kiinni. Sitten luettiin se yhdessä.

      Poista
  3. Ja tälläikää miettii että mitenniin muka kaikki aika menee vauvan hoitamiseen,vaikka varmasti niin meni kolkyt vuotta sittenki.silloin ei kukaan puhunu mistää hormoonien liikatuotannosta,sitä vain miettii mikä on vialla ku kaikki asiat tuntui niin hirveiltä.
    Ihana kuva neitosesta ja metsäretkelle pääsee,kun jättää likan muorille mökille ja menee metsään mökin taa päiväkahville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katotaan, jos vaikka viikonloppuna sitten onnistuis metsäretkeily!

      Poista