Retkikohteet

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tetris




Viimepäivinä olen pelannut liian paljon Tetristä. Tetris on peli, jota pelaan, kun haluan olla aktiivisesti ajattelematta, mutta kuitenkin hauduttaa ajatuksia päässäni. Esimerkiksi vuosi sitten tähän aikaan pelasin paljon Tetristä, koska silloin piti haudutella ja kirjoittaa opinnäytetyötä, ja Tetris oli myös hyvä keino pitää taukoja kirjoittamisesta ja ajatella kirjoittamaansa. Tänä vuonna Tetristä en pelaa onneksi tuon saman asian vuoksi, mutta eipä tuo hauduttelu ole vielä kovin suuria älynväläyksiä synnyttänyt. Olisikohan aika keksiä jokin uusi tapa kehittää ajattelua vai missä on vika. 

Toinen tämän talon työttömistä löysi työpaikkansa. Ja koska minä kerron pelaavani Tetristä liian paljon, sen en siis ole minä. Ja tämä on yksi tekijä, miksi pelaan liikaa Tetristä. Nyt olisi minunkin korkea aika päättää, mitä haluan tehdä ja missä haluan olla töissä, mutta uskotteko, että sellaisen päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa! Kun on kaksi ammattia, jotka periaatteessa mahdollistavat tekemään monenlaista työtä, mutta sitten taas minulla ei kuitenkaan kovin paljoa työkokemusta omalta alalta (tai opiskelemilta aloiltani), ei oikein tiedä, mitä osaa ja mihin pystyy ja mitä kaikkea voisi hakea. Työpaikkailmoituksia lukiessa tulee tunne, että en oikein sovi mihinkään tehtävään. Ja jos totta puhutaan, niin aika vähän siellä on ollut oikeasti mielenkiintoisen kuuloisia työtehtäviä.

Ehkä pitäisi vain unohtaa omat vaatimuksensa ja hakea. Ja muistaa, ettei se hakeminen vielä velvoita mihinkään, vaikka itselle paikan hakeminen ja työhakemuksen kirjoittaminen melkein jo tarkoittaa sitä, että on aloittamassa työt kyseisessä paikassa.

Ehkä tällä hetkellä minulla on vain pientä uskon puutetta sekä oman osaamiseni ja työpaikansaamisen suhteen. Ehkä ei pitäisi ajatella sitä, mutta yhtäkään työpaikkaa en ole vielä saanut perinteisen työpaikkailmoitus-hakemus-haastattelu –prosessin kautta. Olisiko teillä kellään työpaikkaa, johon tarvittaisiin hyvää työntekijää? Sillä tavallahan se oikeasti perinteinen työpaikan saaminen nykyään menee, tutuntutuntutun kautta kuullaan paikasta ja haetaan.


Kysymykset ratkeavat usein unen aikana. Pää toimii paremmin, jos se saa olla levossa. – Muumipappa




2 kommenttia:

  1. Mä just joku aika sitten sanoin J:lle, että voisin haluta Oikean Tetriksen koneelle! Mä kans aikoinaan oon käyttänyt hyvinkin paljon sitä nollailuun. Onko sulla koskaan menny miinuksille pisteet? Muistaakseni 32000:n kohdalla käy niin. ;D

    Rohkeesti vain tartut johonki. Mun havaintojeni mukaan sulla on ollut tapana viihtyä töissäsi, oli ne sitten etukäteen kiinnostavalta kuulostavia tai ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisinkohan lähetettyä nuo Tetriksen tiedostot sulle tai että toimiskohan se, jos lähettäisin. Ja joo, on mennyt nollille. Huippulukemista muuttuu miinukseksi ja sitten alkaa vähetä.

      jaa, sitä en kyllä tiedä, miten oikeasti siellä työssä viihdyn. Muistikuvani mukaan viimeisimmästä hommasta en kyllä kauheesti mitään positiivista juttua kertonut koskaan...

      Poista