Retkikohteet

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Koti-kebabia



Olemme viimeaikoina kokeilleet tehdä itse monia ravintoloissa ja pikaruokapaikoissa yleisiä ruokia kotona. On tehty wingsejä, ribsejä, hampurilaisia, lihapiirakoita, hot dogeja ja tietenkin pizzaa. Viimeisin kokeilumme on itse tehty kebab.
Valmis kebabpötkö
Kebabresepti on aika helppo ja yksinkertainen, tarvitaan vain jauhelihaa ja mausteita ja aikaa. Taikina kannattaa sekoittaa yleiskoneessa, jolloin siitä tulee sileämpi. Vaikka tämä onkin pikaruokaa, niin aika kauan valmistukseen kuitenkin menee aikaa, sillä liha saa olla uunissa 4 tuntia.
Kebablastuja valmiina käyttöön.
Meillä on pakastimessa hirvijauhelihaa aika paljon, joten päätimme kokeilla tehdä siitä kebabia. Koska hirven jauheliha on vähärasvaista, laitoimme mukaan perus sika-nauta jauhelihaa. Tästä reseptista hirven jauhelihan voi korvata vaikkapa naudan paistijauhelihalla.

Hirvikebab

400 g sika-nauta jauhelihaa
500 g hirven jauhelihaa
½ tl mustapippuria
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Ota jauheliha lämpiämään puoli tuntia ennen aloittamista.
Laita ainekset yleiskoneeseen ja sekoita taikinaa 10 minuuttia.
Ota reilu pala foliota ja öljyä se toiselta puolelta.
Kumoa taikina foliolle ja muotoile siitä n. 10 cm paksu pötkö.
Rullaa folio ja sulje päät kunnolla.
 Paista 100 °C 4 tuntia. Anna vetäytyä foliossa ainakin puoli tuntia.
Leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Jossain ohjeessa neuvottiin, että valmista kebabia voi vielä ruskistaa uunissa grillivastuksen alla tovin aikaa. Ja kaiken kruunaa tietenkin maukas kebabkastike, jonka voi tehdä halutessaan itse tai sitten ottaa suoraan purkista. 
Jotkut syövät hevoskebabia, me syömme hirvikebabia.

4 kommenttia:

  1. Tuotahan vois tehdä vaikka juhannuksena :) Kun ny ensi selviäis tästä keväästä ja kaikesta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan olis sitten helpmpi, jos tekis tuon kebabin valmiiksi jo etukäteen ja sitten vain mökillä lämmittää sen.

      Poista
  2. Tää tulee ehdottomasti kokeiluun! Falafelia oon jo kokeillut itse (oli muuten hyvää!!) mutta en oo tajunnut että kebabiakin voisti tehdä itse. Heikki tykkää takuulla. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, helppoa (varsinkin kun Janne tekee ja minä vain syön :D) ja hyvää. Ja kastike kyllä kruunaa koko kebabin ja tuo sen "aidon" fiiliksen. Janne teki kastikkeenkin itse, mutta ei enää oikein muistanut ohjetta, ainakaan tarkasti. Sipulia, chiliä, appelsiinimehua, paprikajauhetta, etikkaa ja sinappia hän muisti laittaneen, mutta ei määriä tai muuta. Ja falafelia on pitänyt myös itse kokeilla tehdä, mutta ei oo vielä saatu aikaiseksi.

      Poista